T 0318 51 90 39

Project Wonderwoods in magazine ELLE Decoration!

25 maart 2021 - Ginkel

Op groene hoogte, een prachtig artikel in de laatste editie van magazine ELLE Decoration. Vraagstukken als: ‘Kun je een gebouw bedekken met duizend bomen? Of een verticale tuin aanleggen langs een wolkenkrabber?’

Ja, dat kan! Lees hier het artikel: Wonderwoods in ELLE Decoration

Stefano Boeri en MVSA architecten bedachten twee gebouwen om de natuurlijke charme van Utrecht te versterken en tegemoet te komen aan de behoeftes van de omgeving en een nieuwe balans te vinden tussen natuur en stad. De twee unieke woontorens zien eruit als een verticaal bos met beplanting op de balkons en aan de gevels. Verder omvat het complex daktuinen op de daken van verschillende verdiepingen.

Het plan doet recht aan de ambities van de gemeente Utrecht voor gezond stedelijk leven. Het concept is happiness 2.0 en gaat over het terughalen van de natuur in de stad met als doel een gezonder leven.

Wethouder Victor Everhardt (stationsgebied): “Het plan Wonderwoods is een aanwinst voor de stad. Er komen twee unieke woontorens die de groene, gezonde en duurzame verstedelijking uitstralen die we in Utrecht zo graag willen en die de toon zetten voor het nieuwe Beurskwartier.” De torens van 70 en 90 m hoog komen aan de Croeselaan in Utrecht te staan.

Ontwikkelend consortium: G & S Vastgoed / Konder Wessels projecten, Amsterdam
Bouwkundig ontwerp: Stefano Boeri Architetti en MVSA architecten
Esthetisch ontwerp groene inrichtingselementen: Arcadis landschapsarchitecten