Rijkskantoor De Knoop onderging een duurzame transformatie van kazerne tot rijkskantoor voor verschillende rijksdiensten. De werkzaamheden bestonden uit een combinatie van gedeeltelijke sloop, renovatie en uitbreiding op het terrein van de voormalige Knoopkazerne.

Begin 2015 is de Koninklijke Ginkel Groep benaderd door het consortium R Creators (samenwerking tussen Strukton, Facilicom en Ballast Nedam) om mee te denken bij dit project.
Begin dit jaar is het project opgeleverd.

De Koninklijke Ginkel Groep is verantwoordelijk voor de groene binnen- en buitenruimte en het staat er prachtig bij!

Parkeerplaats
De nieuwe parkeerplaats van Rijkskantoor De Knoop heeft de Koninklijke Ginkel Groep mogen voorzien van 500 m2 Taxushaag (4000 stuks). Ook is er 1000 m2 Heem kruidenvegetatie ingezaaid, verrijkt met een natuurlijk verwilderingsbollenmengsel.
Daarnaast hebben ze 10 grote bomen geplaatst, Paulownia tomentosa (Anna Paulonaboom).

Ontmoetingsplein
Boven op de parkeergarage is er een ontmoetingsplein gerealiseerd. Er zijn vier grote plantenvakken gemaakt met bijzondere bomen (Nyssa sylvatica) en rijk bloeiende struiken/heesters.

Binnenbeplanting
Samen met de interieurarchitect heeft Van Ginkel Interieurbeplanting het binnenbeplantingsplan gemaakt. Het speerpunt was het creëren van een gezonde binnenruimte waarbij de medewerkers ook zicht hebben op groen.
De oase van groen binnen bestaat uit:
– 98 grote vazen met beplanting
– 6 grote bomen in bakken (hoogte ca. 3-4 meter)
– 1 grote boom in het atrium (hoogte ca. 9 meter)
– 46 grote plantenbakken op kasten
– 2 intensieve groenwanden van 23 m2 en 26 m2
– 1 moswand van 12 m2

De Koninklijke Ginkel Groep mag er 20 jaar lang voor zorgen dat de groene aspecten in en rondom dit toonaangevende en duurzame gebouw net zo mooi blijven of zelfs mooier.

Foto’s: ©Lucas van der Wee | cepezed

Meer informatie over dit project is te vinden op onze projectpagina