Supertrots op nominatie! Van Ginkel Interieurbeplanting is genomineerd voor Interieurbeplanting van het Jaar 2017 en daar zijn we supertrots op!

Met het project Lely Campus Maassluis dingt Van Ginkel Interieurbeplanting mee voor het mooiste project.

De binnentuin is onderdeel van het project ‘Lely Campus’. Van Ginkel Interieurbeplanting heeft naar een ontwerp van plein06 en in samenwerking met plein06, Doepel Strijkers en ConsortArchitects deze binnentuin gerealiseerd.

 

Brancheorganisatie VHG heeft het volgende persbericht gelanceerd:

Persbericht Houten, 9 januari 2017

Nominaties Interieurbeplanting van het Jaar 2017 bekend

Drie interieurbeplanters hebben deze week het bericht gekregen dat zij de genomineerden zijn in de tweede editie van de landelijke competitie Interieurbeplanting van het Jaar. De vakjury kiest uit deze drie de uiteindelijke winnaar van 2017.

Genomineerden

Na een bezoek aan vier in de voorronde geselecteerde projecten, heeft de vakjury de onderstaande inzendingen genomineerd als kanshebbers

  • Lely Campus in Maassluis door Van Ginkel Interieurbeplanting B.V.
  • AQUAradius in Hoofddorp door Roessink Interieurbeplanting
  • Joolz in Amsterdam door GrownDownTown

De landelijke competitie Interieurbeplanting van het Jaar (IvhJ) laat de toegevoegde waarde van binnengroen zien. De drie genomineerde projecten zijn ieder op een eigen wijze inspirerend en bewijzen dat er winst te behalen is als interieurbeplanters in een heel vroeg stadium in het ontwikkelingstraject van de bouw zijn betrokken.

Criteria
De vakjury heeft de projecten beoordeeld op een aantal vooraf vastgestelde aspecten: ontwerp, technische realisatie, vakmanschap, de toegepaste beplanting, kwaliteitsborging, onderhoud en PR-waarde. Ook de samenhang tussen groen, functionaliteit en omgeving en de uitwerking van de oorspronkelijke opdracht zijn meegenomen in de beoordeling. De vakjury geeft daarnaast per project aan waar eventuele ontwikkelingskansen en verbetermogelijkheden liggen.

Winnaar
Uit deze drie genomineerden kiest de vakjury de winnaar van het predicaat Interieurbeplanting van het Jaar 2017. De bekendmaking en feestelijke prijsuitreiking vinden plaats op 2 februari 2017. De genomineerde projecten worden dan ook gepresenteerd en toegelicht.

Over Branchevereniging VHG

Branchevereniging VHG behartigt de belangen van de ondernemers in het groen. Bij VHG zijn in totaal 1.100 bedrijven aangesloten. Zij zijn actief in de aanleg, renovatie en het onderhoud van particuliere en bedrijfstuinen, openbaar groen, dak- en gevelbegroening, interieurbeplanting en als boomspecialist. VHG wil namens de branche de gesprekspartner zijn die maatschappelijke en economische meerwaarde van groen onder de aandacht brengt bij politiek, institutionele partijen en burgers. De branche streeft maatschappelijk verantwoord ondernemen na en levert met haar diensten een bijdrage aan de kwaliteit van de leefomgeving en de gezondheid van mensen. VHG legt vanuit dat oogpunt ‘de groene verbindingen’ naar mens en maatschappij. Meer informatie vindt u op www.vhg.org.