The Green House is een volledig circulair en zeer duurzaam paviljoen met horeca- en vergaderfuncties. Het paviljoen zal de komende 15 jaar op levendige wijze invulling geven aan de plek op de hoek van de Croeselaan en de Rabostraat in Utrecht. Vanwege het tijdelijke karakter (15 jaar) van het paviljoen is het volledig modulair en demontabel opgebouwd. Daardoor kan dit paviljoen elders, in dezelfde of een andere vorm weer worden opgebouwd.

Er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van hergebruikte materialen. Zo komt de glazen gevelbekleding van de voormalige naastgelegen Knoopkazerne. Ook worden er zoveel mogelijk producten geleased of geleverd naar gebruik en blijven daarmee in het bezit van de leverancier (pay for use).

Albron ontwikkelde het circulaire horecaconcept The Green House op verzoek van samenwerkingspartners Strukton, Ballast Nedam en Facilicom.

De Koninklijke Ginkel Groep is bij dit project betrokken voor het toepassen van écht groene oplossingen.
Het toepassen van groen op, rond en in gebouwen vanuit een duurzame gedachte is een streven. Binnen de Ginkel Groep is er enorm veel kennis aanwezig. Wij voeren niet alleen uit, maar hebben ook een adviserende functie. Onze adviseur heeft een inspiratiedocument opgesteld voor het functioneel vergroenen van The Green House. Hierin is een breed scala aan groene oplossingen gepresenteerd.

Naast het delen van kennis hebben wij een prachtige groene wand mogen maken.

Deze groene wand ziet er niet alleen heel mooi uit, maar zorgt ook voor luchtzuivering binnen The Green House. In deze wand van 65 m2 zijn 3400 plantjes ingeplant.
Deze planten zorgen ervoor dat schadelijke gassen worden geneutraliseerd door ze op te nemen en af te breken. Ook de luchtvochtigheid wordt verbetert door het reguliere verdampingsproces.

Op maandag 9 april opent The Green House haar deuren. Er zijn maar liefst 3 openingsweken gepland. De Koninklijke Ginkel Groep zal een invulling geven aan een aantal bijeenkomsten.
Hierover binnenkort meer.

Lees alles over The Green House op de site van Albron