Het voormalige KPN-gebouw bij station Amsterdam Sloterdijk is verbouwd tot een zaken- en amusementscomplex. In The Ven zijn onder meer twee hotels, een casino en werkplekken voor creatieve bedrijven ondergebracht. De transformatie is een ontwerp van ZZDP Architecten en Buro Sant en Co ontwierp de inrichting van buitenruimte.

Interieur als inspiratie
De meeste ruimte (28.000 m2) is ingenomen door het hotel Park Inn by Radisson Amsterdam City West. Het hotel bestaat uit 480 kamers, waarvan het interieur is ontworpen door designer Karim Rashid. Daarnaast komt er een vestiging van B-aparthotels in The Ven, met 60 serviceappartementen waar gasten voor lange of korte tijd kunnen verblijven.

In het ontwerp en de architectuur van de Amerikaanse ontwerper en designfilosoof Karim Rashid vloeien de, veelal felle kleuren en vormen in elkaar over. De samenwerking met Rashid bracht Buro Sant en Co op het idee om de interieursfeer naar buiten door te trekken. De kleurrijke interieurs van The Ven gaan naadloos over in het centrale plein buiten.

Buitenruimte
De overlappende cirkelcurven van het gebouw komen terug in de buitenruimte.
De Koninklijke Ginkel Groep heeft de technische engineering en de uitvoering van de buitenruimte mogen verzorgen. Deze buitenruimte is deels een daktuin en deels volle grond.  Uitdagingen waren te vinden in het complexe hoogteverloop en een hoog ambitieniveau in combinatie met een lage toegestane dakbelasting. Het grond- en straatwerk, kunstgras, verlichting, beregening en beplanting is naar alle tevredenheid van de klant uitgevoerd.

Ontwerp en beeld ©Buro Sant en Co