STerke vrouwen die hun Energie inzetten voor Resultaat. Dat zijn Libelle Sterren. Tien weken lang zet Libelle vrouwelijke ondernemers in het zonnetje die mensen nét even dat zetje geven in hun carrière. Vanaf 31 oktober kunt u via libelle.nl stemmen op uw favoriete Libelle-STER 2019.

Deze week kandidaat 3:
Nancy van der Vin (54) helpt met haar bedrijf Rosa Novum mensen met een arbeidsbeperking aan het werk in de groenvoorziening.
“Al langer liep ik rond met het idee om iets goeds te doen voor de maatschappij. Als interimmanager en organisatieadviseur was ik betrokken bij mooie projecten, maar ik wilde concreter een verschil kunnen maken. Mijn man heeft een hoveniersbedrijf en groen en natuur zijn voor mij ook altijd een grote liefde geweest. Zo ontstond het idee voor een sociaal bedrijf waarin mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleid worden naar een mooie baan in de groenvoorziening. Met Rosa Novum onderhouden we het groen voor bijvoorbeeld gemeentes en woningbouwcorporaties. Iedere werknemer heeft een andere achtergrond en problematiek. Ze hebben bijvoorbeeld ADHD, autisme of een cognitieve beperking en kunnen hierdoor bij een ‘gewoon’ bedrijf hun draai moeilijk vinden omdat ze aan allerlei verwachtingen moeten voldoen. We kijken naar de persoon, naar wie hij of zij is. En naar wat die persoon graag wil doen of wil leren. Zo zijn er dertig mensen bezig met schoffelen, heggen snoeien en ander onderhoud aan openbaar groen en bedrijfstuinen. Als de werknemers met busjes terugkomen na het werk is er iedere dag wel iets waar ik trots op ben. Als een van hen na een tijdje oefenen bijvoorbeeld zelfstandig een heg kan knippen. Of als ze – met een beetje hulp – het examen plantenkennis hebben gehaald. Soms zeg ik: ‘Wie wil er nou een Porsche voor de deur?’ Daarmee bedoel ik dat je als ondernemer met je winst goede dingen moet doen. Iedereen een baan voor een eerlijk inkomen, dat zou ik willen. Die sociale winst is belangrijker dan welke auto of huis dan ook.

Bron: Libelle
Stemmen kan vanaf 31 oktober via libelle.nl

Rosa Novum is onderdeel van de Koninklijke Ginkel Groep