Donderdag 26 november mocht eregast Riva het lintje doorknippen om de opening van de binnentuinen van het Rijnlands Revalidatie Centrum te Leiden officieel te maken.

Daarna mocht ze met de andere jongens en meisjes van de Therapeutische peutergroep op de fiets de tuin inwijden!

Voor de opening waren de mensen uitgenodigd die financieel of op een andere manier ‘een steentje’ hebben bijgedragen. Zij vonden het leuk om het eindresultaat met eigen ogen te zien. Mooie groene plekken waar patiënten therapie kunnen krijgen, kunnen ontspannen en kunnen samenzijn.

Het RRC geeft aan dat het een hele fijne aanvulling is voor de mannen, vrouwen en kinderen die hier hard werken aan hun herstel en hun zelfstandigheid. Patiënten die het vaak niet makkelijk hebben en wat extra zon in hun leven goed kunnen gebruiken!

Door middel van fondsenwerving en de tomeloze inzet van vrijwilligers zijn drie tuinen gerealiseerd bij het Rijnlands Revalidatie Centrum te Leiden.

De Ginkel Groep heeft in samenwerking met Jos van de Lindeloof landschapsarchitecten de inrichting van drie patiotuinen bij het Rijnlands Revalidatie Centrum  ontworpen.

Elke tuin heeft zijn eigen thema: een restauranttuin om te genieten van een kop koffie of een broodje, een stiltetuin om tot rust te komen en een kinderrevalidatietuin om oefeningen te doen.

Door middel van sponsoring en de inzet van vrijwilligers kan dit project gerealiseerd worden.