Restaurant La Place heeft recent een nieuwe locatie geopend in Nijmegen.
Er is een dakterras gemaakt die een prachtig uitzicht geeft over het stadscentrum van Nijmegen en rivier de Waal.
Dit dakterras staat vol met verse kruiden van Hrbs.
Gasten van het restaurant kunnen de kruiden gebruiken om hun gerecht op smaak te brengen of om te genieten van een heerlijk kopje kruidenthee.

In samenwerking met MOSS Amsterdam heeft de Koninklijke Ginkel Groep invulling mogen geven aan de groene invullingen op het dakterras.
De cortenstalen plantenbakken, samen met de beplanting vormen een prachtig beeld. De klimrekken worden begroeid door klimplanten. De 40 jaar oude perenboom (Pyrus communis ‘Conference’) geeft de stadstuin een uniek karakter.

Naast het verhogen van de biodiversiteit in de stad was het doel van La Place om haar gasten een stukje natuur te bieden om tot rust te komen midden in de stad onder het genot van een lunch of een drankje.

Groen in het stedelijk gebied is een zeer actueel thema en wordt inmiddels ook op waarde geschat.
Groen is meer dan alleen de aankleding van het gebouw en omgeving, het is een belangrijk component in duurzaamheid en biodiversiteit.
Het duurzaamheidskeurmerk BREEAM heeft tot doel duurzame gebouwen te realiseren met minimale milieu-impact. Steeds vaker vormen de BREEAM-richtlijnen het uitgangspunt bij nieuwbouw, renovatie en gebiedsontwikkeling.  Een BREEAM keurmerk hangt niet alleen af van technische toepassingen van het gebouw of van het terrein. Groen kan hierin ook een hele belangrijke rol vervullen. Een goede BREEAM-score verhoogt de waarde van een gebouw. Daarnaast versterkt het je (groene) imago en garandeert een groen gebouw een gezondere en productievere leef- en werkomgeving.

De Koninklijke Ginkel Groep heeft de kennis in huis om concreet invulling te geven aan duurzame vraagstukken met betrekking tot gebouwen.
Onze adviseurs zijn enorm enthousiast en informeren u graag vrijblijvend.