Het Dak van het Jaar is in het leven geroepen om de kwaliteit van zowel de platte- als de hellende dakenbranche te vieren en te tonen. De prijs wordt uitgereikt in twee categorieën: platte- en hellende daken. De Koninklijke Ginkel Groep is genomineerd met twee projecten in de categorie: platte daken.

De genomineerde projecten hebben zich op verschillende beoordelingscriteria onderscheiden. De criteria zijn: esthetische kwaliteit, innovatie, functionele kwaliteit, onderlinge samenwerking, veilig werken en duurzaamheid.

Het winnende dak krijgt tijdens een feestelijke avond op 23 maart 2018 in Hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee de DakAward 2017 uitgereikt. De prijs wordt uitgereikt door Lindeman Uitgevers, uitgever van onder andere de vakbladen voor de dakenbranche Roofs en steilDAK.

Onderstaande projecten zijn gerealiseerd door de Koninklijke Ginkel Groep.
Voor beide projecten hebben wij gebruikt maakt van de groendak systemen van Optigroen.

Sportcampus Zuiderpark te Den Haag
In het Zuiderpark in Den Haag, op de voormalige locatie van het stadion van ADO Den Haag, is Sportcampus Zuiderpark gerealiseerd. Uitgangspunt was een CO2-neutraal gebouw. Het dak bestaat uit een combinatie van sedum en zonnepanelen en de dakrand heeft een bijzonder fraaie vormgeving gekregen.

Sportcomplex Amerena te Amersfoort
Het nieuwe sportcomplex Amarena kent meerdere dakvlakken op verschillende niveaus. De opbouw van de dakbedekkingsconstructie verschilt per dakvlak en was afhankelijk van de gestelde eisen ten aanzien van geluidsreductie en bouwfysische eisen. Ook het gebruik van de dakvlakken is divers: er zijn groendaken, daken met zonnepanelen en daken die als buitenterrein te gebruiken zijn. Een dak met veel functies.