Het ontwerp Wonderwoods! heeft de tender Healthy Urban Quarter Utrecht gewonnen! Utrecht haalt natuur terug!
De 2 unieke woontorens zien eruit als een verticaal bos met beplanting op de balkons en aan de gevels. Verder omvat het complex daktuinen op de daken van de verschillende verdiepingen.

Het plan doet recht aan de ambities van de gemeente Utrecht voor gezond stedelijk leven. Het concept is happiness 2.0 en gaat over het terughalen van de natuur in de stad met als doel een gezonder leven.

Wethouder Victor Everhardt (stationsgebied): “Het plan Wonderwoods is een aanwinst voor de stad. Er komen twee unieke woontorens die de groene, gezonde en duurzame verstedelijking uitstralen die we in Utrecht zo graag willen en die de toon zetten voor het nieuwe Beurskwartier.”

De torens van 70 en 90 m hoog komen aan de Croeselaan in Utrecht te staan. Het is de bedoeling dat het project medio 2022 gereed is.

Ontwikkelend consortium is G & S Vastgoed / Konder Wessels projecten, Amsterdam.

Het bouwkundig ontwerp is van de hand van Stefano Boeri Architetti en MVSA architecten.

Arcadis landschapsarchitecten, Amersfoort tekende het esthetisch ontwerp voor de groene inrichtingselementen.

Samen met Van den Berk Boomkwekerijen uit St. Oedenrode, heeft de Koninklijke Ginkel Groep de afgelopen maanden gewerkt aan de technische uitwerking om de realisatie en het onderhoud van alle groene inrichtingscomponenten daadwerkelijk mogelijk te maken.

Wonderwoods! wordt gerealiseerd op een locatie die voor ons bedrijf reeds bekend is, direct ernaast wordt op dit moment hard gewerkt aan Rijkskantoor De Knoop. De Koninklijke Ginkel Groep realiseert de daktuinen en interieurbeplanting & groene binnengevels van dit gebouw.

We feliciteren de gemeente Utrecht met deze “groene long” in hartje centrum.