Verplaatsbaar Strandpark in Veenendaal

Met de aanleg van een tijdelijk strandpark zorgen voor meer stedelijke beleving in het centrum van Veenendaal; dat is het doel van Stadslab Veenendaal.

Het stadslab is een initiatief van enkele Veenendaalse ondernemers om structureel kwaliteit en beleving toe te voegen aan de leefomgeving. Het Stadslab ontwikkelt vernieuwende ideeën voor Veenendaal en brengt partijen bij elkaar ten behoeve van de uitvoering.

De realisatie van het Landjepik Stadsstrand wordt onder regie van het Stadslab uitgevoerd door een aantal lokale ondernemers zoals; Koninklijke Ginkel Groep, Henzen Wegenbouw en Van Dijk Groenvoorzieningen.

‘Landje Stelen, Kleedje Delen’. Met dit evenement werd Stadsstrand Veenendaal op vrijdag 26 juni officieel geopend. Het idee voor Landje Stelen, Kleedje Delen is afgeleid van de officiële naam van het stadsstrand: Landjepik. De bedoeling is dat het strand straks niet alleen als centrale plek voor rust en ontspanning zal dienen, maar ook als podium voor creatie en inspiratie. Op het strand bij de Brouwersgracht kan iedereen een stukje land komen stelen. Om talenten te delen, kunst te tonen, muziek te maken, op te treden, te sporten, een boek te lezen of zelf nieuwe initiatieven te ontplooien. Kortom, een plek vóór en dóór Veenendaal.