T 0318 51 90 39

Standing Garden in Arnhem

De werkgroep Spoorhoek in Arnhem initieert zelf projecten om de kwaliteit van de openbare ruimte te verbeteren, Groen Spoorhoek. Eén van de wensen is meer openbaar groen. Het gemis hieraan is bepalend voor de verblijfskwaliteit en de vitaliteit van de wijk. Er is echter weinig openbare ruimte beschikbaar. Om dit te compenseren worden blinde kopgevels ingezet voor verticale tuinen. Nexit Architecten heeft hiervoor in samenwerking met Buro Poelmans Reesink Landschapsarchitecten een tweetal concepten ontwikkeld.

Allereerst een eenvoudige basisconstructie die tegen de gevel gemonteerd wordt en begroeiing met goed te onderhouden klimplanten faciliteert. Verder een vrijstaande constructie waar uiteenlopende vegetaties op aangebracht kunnen worden. Dit element is ook in andere vormen toepasbaar op diverse locaties. Het project is tot stand gekomen met steun van het Stimuleringsfonds voor Architectuur is door Van Ginkel Veenendaal uitgevoerd in opdracht van de gemeente Arnhem.

Projectinformatie

Project:Verticaal Groen Spoorhoek
Plaats:Arnhem
Opdrachtgever:Gemeente Arnhem
Jaar van aanleg:2010
Activiteiten:Aanleg
Architecten:Nexit Architecten
Buro Poelmans Reesink Landschapsarchitectuur