Voorbereidingen tentoonstelling Rijksmuseumtuinen. De medewerkers van de vestiging Van Ginkel West – Nederland zorgen er iedere dag voor dat de tuinen van het Rijksmuseum er op en top bijliggen. Het komt regelmatig voor dat een bezoeker hen aanspreekt om wat meer te weten over een specifieke plant of over hun werkwijze. Vol trots en enthousiasme delen zij hun kennis en kunde.

De heren houden zich niet alleen bezig met het onderhoud, maar ze mogen zich ook mengen in de voorbereidingen van tentoonstellingen in de Rijksmuseumtuinen.
Was het vorig jaar nog het werk van de Italiaanse kunstenaar Giuseppe Penone die het museum en de tuinen sierde, dit jaar kunnen de bezoekers de beelden van kunstenaar Dubuffet bewonderen. Het plaatsen van de enorme beelden vergt de nodige inspanning. Onze collega’s is gevraagd om hierbij een helpende hand te bieden.

Samen met de verantwoordelijke van het Rijksmuseum zijn de exacte plaatsen bepaald waar de beelden het beste tot hun recht komen. Aan de hand van deze bepaling zijn de cunetten gegraven en met zand gevuld. Het zand is afgetrild en –gevlakt. Op deze manier ontstaat er een draagkrachtige onderlaag.
Doormiddel van een kraanwagen en een zuignap zijn er op vijf plaatsen stelcon platen geplaatst waar de beelden op kunnen rusten.
Na het plaatsen van de beelden zorgen onze collega’s ervoor dat alles rondom het beeld er weer piekfijn uitziet.

De tentoonstelling van Dubuffet is van 1 juli tot en met 1 oktober 2017 te zien in de Rijksmuseumtuinen.