Deze week bezocht het projectteam van de Koninklijke Ginkel Groep Bosco Verticale Milaan.
Het werkbezoek vond plaats ter voorbereiding op de bouw van het project Wonderwoods Utrecht.
Samen met de partners Arcadis landschapsarchitecten en Van den Berk Boomkwekerijen kregen we in Milaan een uniek kijkje achter de schermen. Vol inspiratie , kennis en ervaringen gaan zij enthousiast aan de slag met het project Wonderwoods Utrecht.

Dagelijks komen vele bezoekers vanuit de hele wereld naar Milaan om het wereldberoemde ontwerp van Stefano Boeri architecten met eigen ogen te zien. Het gebouw zelf is echter niet toegankelijk voor publiek. Dat het team van de Koninklijke Ginkel Groep een uitgebreide rondleiding door het gebouw kreeg is een unicum.
Tijdens het werkbezoek was er veel tijd voor kennissessies met de betrokken Italiaanse bedrijven. Zo spraken zij met de bouwkundige ontwerpers; de ‘botaniker’ van de groene elementen, mensen die betrokken waren bij de realisatie en kregen tips en tricks van de onderhoudsmedewerkers. Kennis en ideeën werden gespiegeld met de ervaringen van anderen. We zijn de Italianen dan ook zeer erkentelijk dat ze 7 mensen hadden ingevlogen om met ons bedrijf te sparren.

Bijgaande foto’s zijn van Bosco Verticale Milaan én de renders van het nog te bouwen project Wonderwoods in Utrecht van MVSA architecten / Stefano Boeri Architetti.

Ik wil ook zo’n groen gebouw!