Jarenlang had de Openbare Scholen Gemeenschap uit Zeist last van een vervelend probleem.
Wat was het geval?
De hoofdentree van de middelbare school is gelegen op het dak van aula. Dit dakvlak was destijds voorzien van een loopverharding van drainbeton. De dunne drainbetonvloer voerde het regenwater echter onvoldoende af. Met als gevolg was dat bezoekers en leerlingen regelmatig door grote plassen moesten waden om de hoofdentree te bereiken. Niet erg representatief!

De school besloot het probleem rigoureus aan te pakken en schakelde hiervoor de Koninklijke Ginkel Groep in. Uitdaging bij het vinden van een oplossing waren de zeer geringe opbouwhoogte en lage dakbelasting. In samenwerking met Vario Grass uit Lichtenvoorde engineerde de Koninklijke Ginkel Groep een opbouw, waarmee de problemen zijn opgelost. Gekozen is voor een afwerking van natuurgetrouw kunstgras waarmee de school een frisse en uitnodigende entree heeft gekregen.

In de schoolvakantie werd de bestaande drainbetonvloer gesloopt. Vervolgens is er nieuwe dakbedekking aangebracht. Op deze dakbedekking is een uitgekiend drainagesysteem + lichtgewicht egalisatielaag aangebracht, waarna het geheel is afgewerkt met kunstgras. De gekozen kunstgrassoort is extreem goed bestand is tegen intensieve betreding. Om het grote groene vlak wat te breken is de hoofdrouting voorzien van een speels patroon van staptegelstroken in de kleur antraciet. Sinds het einde van de vakantie lopen dagelijks honderden scholieren over het kunstgrasdak. En op warme dagen kun je er natuurlijk lekker chillen en in de zon te liggen!

Dat de school reuze blij is met het resultaat, mag blijken uit de volgende reactie:

“Het ziet er echt fantastisch uit. En… na 2 dagen aanhoudende regen is er nog geen plas te bekennen!”