Haastrecht krijgt een natuurgezuiverd buitenzwembad. Natuurlijk De Loete is het tweede openbare natuurgezuiverde zwembad in Nederland. Vandaag zijn we van start gegaan met de bouw!

Zuivering
Door middel van een helofytenfilter, een ‘bak’ met speciaal geselecteerde planten, wordt het water op een natuurlijke manier gezuiverd. Deze zuivering maakt het gebruik van chemicaliën overbodig. Het resultaat is schoon, veilig, helder en zacht zwemwater zonder chloorlucht.

Zwembad De Loete ligt op een prachtige plek aan de Vlist, tussen de Hooge Boezem en het nieuw te ontwikkelen natuurgebied Bilwijk. Het bad past prachtig in deze natuurlijke omgeving.

Het natuurgezuiverde zwembad wordt begin april 2021 opgeleverd. Vanaf eind april 2021 is iedereen welkom om zelf te ervaren hoe het is om in een natuurgezuiverd zwembad te zwemmen.

Wij zijn enorm dankbaar dat Stichting Vlister Openluchtbaden (VOB) zich zo heeft ingezet voor de komst van dit natuurlijke zwembad. Er staat een leuk artikel in de IJsselbode over de totstandkoming en achterliggende gedachte hiervan. Lees hier het artikel: De IJsselbode Natuurlijk De Loete

In mei 2019 hebben we project De Peppel in Ede opgeleverd. Dit is het eerste openbare natuurgezuiverde zwembad in Nederland.