Wim van Ginkel is al bijna veertig jaar directeur van Koninklijke Ginkel Groep. Ongeveer honderdtwintig jaar geleden begon het bedrijf met een kleine tuinderij aan de Nieuweweg in Veenendaal. Bij oudere Veenendalers is ook de winkel met de naam Flora of de kas en winkel aan de Castor nog wel bekend.

Het bedrijf heeft nu zijn hoofdvestiging aan de Nieuweweg-Noord, in het gebouw waar ooit een kerk zat. Er werken 360 vaste medewerkers, vanuit locaties in heel Nederland. De activiteiten van zijn bedrijf gaan van tuinaanleg- en onderhoud tot groene gevels en verticale tuinen, boomverzorging en natuurlijk zwemwater.

Het bedrijf laat zijn sociale gezicht zien door mensen met een arbeidsbeperking in vaste dienst te nemen. Wim van Ginkel gaat ons bijpraten over de ontwikkelingen binnen de Ginkel Groep, maar heeft ook een mening over het gemeentelijk groenbeheer in Nederland in het algemeen en in Veenendaal in het bijzonder. Dat belooft een boeiende en groene avond te worden met muziek van ‘Buurman en buurman’ en een toepasselijk gedicht van één van de stadsdichters, Mats Beek, met de titel: ’Van een bloemrijk verleden en een fleurige toekomst’.

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd.

Plaats: The Circle
Tuinstraat 14

Aanvang: 20:00 uur
Contactpersoon: Ali Groebe
E-mail: cc@kunstplatformveenendaal.nl

Bron: De Rijnpost