Realisatie van Natuurzwembaden, we naderen het zwemseizoen en om die reden is de Koninklijke Ginkel Groep momenteel druk bezig met de realisatie van twee Livingpools (Natuurzwembaden).

In de omgeving van Deventer werken we momenteel aan een livingpool waar met name wordt gelet op de inpassing in de tuin. Over de volledige breedte van het bad komt een inlooptrap. Het bad wordt gemaakt met een zwart folie wat voor een natuurlijke look zorgt.

Op de Utrechtse heuvelrug verschijnt een livingpool die geïsoleerd en verwarmd wordt. In het bad komt een inbouwtrap en een antraciet kleurig folie. Het solar lamellendeck zorgt ervoor dat het bad extra wordt verwarmd. Het is bovendien een hele duurzame techniek om het water te verwarmen.

Optisch gezien een klassiek zwembad en toch een volwaardige biologische zwemvijver: de Living Pool functioneert geheel zonder chloor of andere giftige chemicaliën en biedt toch het grootst mogelijke zwemplezier in kristalhelder water. Het zwemmen in het biologische water is bovendien veel beter voor uw gezondheid.

In plaats van de bij een zwemvijver toch noodzakelijke regeneratiezone met de daarin levende planten en dieren, zorgen een bio-filter en een zelfontwikkeld fosfaatfilter voor de biologische en fysische zuivering van het water dat op die manier altijd helder en vitaal blijft.