De Koninklijke Ginkel Groep heeft woensdag 27 september tijdens het internationale zwemvijvercongres van de IOB (International Organization for natural Bathing waters) in Mechelen de tweede én derde prijs in de wacht gesleept.

Zilver kregen we in de categorie privé zwembad en brons in de categorie privé zwemvijver.

 

Categorie privé zwembad: Infinity pool op de Utrechtse Heuvelrug

Iedere duik in deze infinity pool staat garant voor een stukje vakantiegevoel. De wens van onze opdrachtgever was om een tuin en natuurgezuiverd zwembad te realiseren wat past bij de omgeving. Dit zwembad loopt optisch over in het bosrijke gebied.

Dit zwembad van 15 x 5 meter is energie-neutraal aangelegd en de luchtgekoelde warmtepomp is aangesloten op zonnepanelen. Verder is het bad voorzien van een natuurstenen inlooptrap en ledverlichting.

 

Categorie privé zwemvijver: Stadstuin met zwemvijver

Deze heerlijke stadstuin is gelegen in Rotterdam. De familie wenste een tuin in de stad waar de natuur voelbaar is en waar elk seizoen iets moois te bieden heeft. Het resultaat is een botanische tuin met daarin geïntegreerd een prachtige zwemvijver. Naast een heerlijke zithoek biedt het poolhouse ruimte voor een sauna, maar is ook bestemd voor de technische ruimte van dit natuurlijke zwembad.

Het resultaat, een oase van rust en plezier voor de hele familie!