T 0318 51 90 39

Contactpersoon

Bert van Polen

Bert van Polen
Projectadviseur

T: 06 - 49 41 06 66
E: b.vanpolen@piusfloris.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Persoonlijk advies nodig?

Boomonderzoek

Gecertificeerde boomveiligheidscontroleurs

Iedere boomeigenaar is verantwoordelijk voor zijn eigen bomen. Om aan deze zorgplicht te voldoen moeten de bomen regelmatig gecontroleerd worden. Het gaat hierbij vaak om een visuele controle, Pius Floris Boomverzorging voert dit uit met gecertificeerde boomveiligheidscontroleurs. Deze boom veiligheidscontrole wordt in de volksmond vaak VTA (Visual Tree Assesment) genoemd.

Boomonderzoek: De visuele controle

Bij deze visuele controle wordt ook gebruik gemaakt van de prikstok en de hamer, om holtes en aantastingen beter te kunnen beoordelen. Als de controleur via de visuele controle de boom niet geheel kan beoordelen, wordt een Nader Technisch Onderzoek (NTO) geadviseerd. Bij een NTO wordt gebruik gemaakt van geavanceerde apparatuur.

Een geluidstomograaf (Picus) geeft een gedetailleerd beeld van eventuele aantastingen in de stam. De elektrische weerstandtomograaf (Picus Treetronic) gaat nog wat verder, hierbij wordt ook het centraal wortelgestel in beeld gebracht. En met een boomtrekproef wordt, met behulp van elastrometrische berekeningen, de stabiliteit van de boom in kaart gebracht.

Het gaat hierbij om een statische meting. En het nieuwste van het nieuwste, een dynamische meting met de Tree Motion Sensors. Sensoren die voor langere tijd de stabiliteit van de bomen meten. Met deze geavanceerde apparatuur kunnen de aanwasboor en resistograaf in de kast blijven liggen.

Boomonderzoek voor uw boom?

Het is van belang om boomonderzoek uit te voeren, op deze wijze weet u wat de gezondheid van uw boom is. Om in contact te komen met onze boomverzorgers kunt u contact opnemen met Bert van Polen.

 

Foto's van Boomonderzoek

Labels voor deze dienst:

Boomverzorging

Dit zeggen klanten over ons:

‘De Koninklijke Ginkel Groep koppelt de kwaliteiten van een grote, professionele groenaannemer met brede kennis en expertise en mankracht aan de liefde, zorg en flexibiliteit die hoort bij een familiebedrijf.  Ik herken bij hen niet alleen de alles overstijgende passie voor groen maar ook een continue aandacht voor vernieuwing. Het is juist dit, dat KGG tot een aantrekkelijke partner maakt.’

Hank van Tilborg, directeur H+N+S Landschapsarchitecten

‘Mijn architect kwam met het idee om ‘groen’ op onorthodoxe wijze toe te passen in ons nieuw te ontwerpen huis. Wij waren daarmee de eerste klant van de Ginkel Groep die voor een groene wand in een woonhuis koos. We vertrouwden volledig op de adviezen van de architect en de Ginkel Groep. De groene wand bracht niet alleen esthetische waarde, de hele atmosfeer van het huis kwam in balans in de zin van een uitmuntende luchtkwaliteit. We noemen de groene wand onze jungle.’

Particulier te Amsterdam

“Van Ginkel verzorgt sinds een aantal jaren naar tevredenheid het tuinonderhoud voor Stadgenoot. De planning en uitvoering van onderhoudswerkzaamheden is inzichtelijk en past bij het vastgestelde kwaliteitsbeeld. Ook is Van Ginkel een goede partner in advies- en ontwerptrajecten voor nieuwe tuinen. Kortom als Stadgenoot zijn we een tevreden klant.

Stadgenoot; woningcorporatie te Amsterdam