T 0318 51 90 39

Contactpersoon

Mark Rotteveel

Mark Rotteveel
Projectadviseur

T: 06 - 51 22 38 03
E: mrotteveel@ginkelgroep.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Persoonlijk advies nodig?

EPR-bestrijding door biodiversiteit

De Eikenprocessierups ( EPR-bestrijding ) vormt een gevaar voor de volksgezondheid. Deze rups verspreidt brandhaartjes die bij mensen ernstige irritaties kunnen veroorzaken.

Kosten

De opkomst van deze processierups zorgt jaarlijks voor hoge kosten in preventieve- en reactieve EPR-bestrijding.

Natuurlijke vijanden

Steeds meer onderzoeken wijzen uit dat diverse inheemse insectensoorten de processierups kunnen predateren. Soorten als Wansen, Gaasvlieglarven en Lieveheersbeestjes eten de jonge eikenprocessierupsen.

Oplossing

De aanwezigheid van schermbloemige soorten vormt een belangrijk onderdeel van de habitat van deze insecten. De Ginkel Groep heeft in samenwerking met Heem Nederland kruidensoorten geselecteerd die de ontwikkeling van natuurlijke vijanden rondom eiken stimuleren. Hiermee wordt een duurzame basis gelegd voor een natuurlijke bestrijding en daarnaast wordt een impuls gegeven aan de biodiversiteit.

Informeer naar de natuurlijke mogelijkheden en oplossingen!

Foto's van EPR-bestrijding door biodiversiteit

Labels voor deze dienst:

Innovatief groen

Dit zeggen klanten over ons:

‘De Koninklijke Ginkel Groep koppelt de kwaliteiten van een grote, professionele groenaannemer met brede kennis en expertise en mankracht aan de liefde, zorg en flexibiliteit die hoort bij een familiebedrijf.  Ik herken bij hen niet alleen de alles overstijgende passie voor groen maar ook een continue aandacht voor vernieuwing. Het is juist dit, dat KGG tot een aantrekkelijke partner maakt.’

Hank van Tilborg, directeur H+N+S Landschapsarchitecten

‘Mijn architect kwam met het idee om ‘groen’ op onorthodoxe wijze toe te passen in ons nieuw te ontwerpen huis. Wij waren daarmee de eerste klant van de Ginkel Groep die voor een groene wand in een woonhuis koos. We vertrouwden volledig op de adviezen van de architect en de Ginkel Groep. De groene wand bracht niet alleen esthetische waarde, de hele atmosfeer van het huis kwam in balans in de zin van een uitmuntende luchtkwaliteit. We noemen de groene wand onze jungle.’

Particulier te Amsterdam

“Van Ginkel verzorgt sinds een aantal jaren naar tevredenheid het tuinonderhoud voor Stadgenoot. De planning en uitvoering van onderhoudswerkzaamheden is inzichtelijk en past bij het vastgestelde kwaliteitsbeeld. Ook is Van Ginkel een goede partner in advies- en ontwerptrajecten voor nieuwe tuinen. Kortom als Stadgenoot zijn we een tevreden klant.

Stadgenoot; woningcorporatie te Amsterdam