T 0318 51 90 39

Contactpersoon

Walter van de Werken

Walter van de Werken
Projectadviseur

T: 06 - 49 40 56 66
E: wvandewerken@ginkelgroep.nl

  • Upload hier een tekening van uw architect.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Persoonlijk advies nodig?

Hellend dak

Voordeel hellend groendak

Hellende groendaken hebben als voordeel dat u ook vanaf de grond het groene dak kunt zien.

Met een hellend grasdak; een hellende daktuin of een hellend sedumdak,  kunt u het maaiveld vloeiend over laten lopen in het dak. Zo laat u uw gebouw helemaal één worden met de omgeving!

Opbouw groendak

Hellende daken hebben een andere groendakopbouw dan platte daken.
Deze daken drogen sneller uitdrogen is, waardoor een hoge waterbuffering nog belangrijker is.
Daarnaast is een uitgebalanceerd drainagesysteem nodig voor het snel afstromend overtollig water. Bij steil hellende daken is het vaak raadzaam om beregeningsinstallatie of volautomatische druppelirrigatie aan te brengen.

Natuurlijk wilt u niet het risico lopen dat uw dakbegroeiing naar beneden schuift.
Afhankelijk van het type dakbedekking dient daarom vanaf een dakhelling van 15° een anti-afschuifsysteem te worden toegepast. Ga niet opnieuw zelf het wiel uitvinden, maar kies voor één van onze beproefde anti-afschuifsystemen. Deze systemen kunnen de krachten afdragen aan de bovenkant of aan de onderkant van het groendak. Bij het constructieve ontwerp dient hier al rekening mee te worden houden.

Schakel de Koninklijke Ginkel Groep vroegtijdig in en laat u adviseren door één van onze ervaren projectadviseurs.

Klik hier voor film een hellend Groendak te Emmen.

 

 

 

Foto's van Hellend dak

Labels voor deze dienst:

Daktuinen en dakterrassen

Dit zeggen klanten over ons:

‘De Koninklijke Ginkel Groep koppelt de kwaliteiten van een grote, professionele groenaannemer met brede kennis en expertise en mankracht aan de liefde, zorg en flexibiliteit die hoort bij een familiebedrijf.  Ik herken bij hen niet alleen de alles overstijgende passie voor groen maar ook een continue aandacht voor vernieuwing. Het is juist dit, dat KGG tot een aantrekkelijke partner maakt.’

Hank van Tilborg, directeur H+N+S Landschapsarchitecten

‘Mijn architect kwam met het idee om ‘groen’ op onorthodoxe wijze toe te passen in ons nieuw te ontwerpen huis. Wij waren daarmee de eerste klant van de Ginkel Groep die voor een groene wand in een woonhuis koos. We vertrouwden volledig op de adviezen van de architect en de Ginkel Groep. De groene wand bracht niet alleen esthetische waarde, de hele atmosfeer van het huis kwam in balans in de zin van een uitmuntende luchtkwaliteit. We noemen de groene wand onze jungle.’

Particulier te Amsterdam

“Van Ginkel verzorgt sinds een aantal jaren naar tevredenheid het tuinonderhoud voor Stadgenoot. De planning en uitvoering van onderhoudswerkzaamheden is inzichtelijk en past bij het vastgestelde kwaliteitsbeeld. Ook is Van Ginkel een goede partner in advies- en ontwerptrajecten voor nieuwe tuinen. Kortom als Stadgenoot zijn we een tevreden klant.

Stadgenoot; woningcorporatie te Amsterdam