T 0318 51 90 39

Moderne tuinen

Voor het ontwerpen van uw droomtuin kijken wij samen met u naar uw wensen, wilt u een klassieke tuin of een moderne tuin? Moderne tuinen zijn ‘strakke’ tuinen die het huis als uitgangspunten heeft. De lijnen vanuit het huis komen terug in een moderne tuin. Een tuin wordt ontworpen naar uw wens, waarbij de moderne tuin erop gericht is om onderhoudsvriendelijke materialen te gebruiken en de focus ligt op de functionaliteit. In het ontwerp zullen er rustige kleuren gebruikt worden zoals zwart, wit en grijs. Is een moderne tuin ook uw droomtuin?

Wat is een moderne tuin?

Moderne tuinen zijn tuinen die gebruik maken van strakke lijnen en onderhoudsvriendelijke materialen. U ziet een moderne tuin vaak terugkomen bij nieuwbouw huizen en villa’s waar de tuinen en de huizen met elkaar matchen. De lijnen en kleurgebruik van het huis komen terug in de moderne tuin. Door de strakke lijnen en het gebruik maken van rustige kleuren kan ervoor zorgen dat de tuin de ‘sfeer’ mist die u wel verwacht in uw tuin. Door in het tuinontwerp te kiezen voor een grote variatie aan planten en materialen kunnen we uw moderne tuin de sfeer geven.

Kenmerken van moderne tuinen 

De kenmerken van moderne tuinen zijn:

  • Strakke lijnen
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Duurzame materialen

Beplanting in een moderne tuin

Voor de moderne tuinen is er ook een bepaald type beplanting wat past. Wat goed past zijn  bijvoorbeeld taxus blokhagen en buxusbollen. Als u deze planten snoeit volgens de nieuwste trend krijgt u in uw moderne tuin buxuswolken en taxuswolken. Onze specialist ontwerpen graag de planten die u wenst in uw droomtuin, door beplanting kan uw tuin de juist sfeer van binnen ook buiten creëren.

Tuinontwerp door ervaren tuinarchitecten

Wilt u een moderne tuin laten ontwerpen, of bent u geïnteresseerd in tuinaanleg? Neem vrijblijvend contact op met onze tuinarchitecten en specialisten.

Foto's van Moderne tuinen

Labels voor deze dienst:

Dit zeggen klanten over ons:

‘De Koninklijke Ginkel Groep koppelt de kwaliteiten van een grote, professionele groenaannemer met brede kennis en expertise en mankracht aan de liefde, zorg en flexibiliteit die hoort bij een familiebedrijf.  Ik herken bij hen niet alleen de alles overstijgende passie voor groen maar ook een continue aandacht voor vernieuwing. Het is juist dit, dat KGG tot een aantrekkelijke partner maakt.’

Hank van Tilborg, directeur H+N+S Landschapsarchitecten

‘Mijn architect kwam met het idee om ‘groen’ op onorthodoxe wijze toe te passen in ons nieuw te ontwerpen huis. Wij waren daarmee de eerste klant van de Ginkel Groep die voor een groene wand in een woonhuis koos. We vertrouwden volledig op de adviezen van de architect en de Ginkel Groep. De groene wand bracht niet alleen esthetische waarde, de hele atmosfeer van het huis kwam in balans in de zin van een uitmuntende luchtkwaliteit. We noemen de groene wand onze jungle.’

Particulier te Amsterdam

“Van Ginkel verzorgt sinds een aantal jaren naar tevredenheid het tuinonderhoud voor Stadgenoot. De planning en uitvoering van onderhoudswerkzaamheden is inzichtelijk en past bij het vastgestelde kwaliteitsbeeld. Ook is Van Ginkel een goede partner in advies- en ontwerptrajecten voor nieuwe tuinen. Kortom als Stadgenoot zijn we een tevreden klant.

Stadgenoot; woningcorporatie te Amsterdam