T 0318 51 90 39

Contactpersoon

Walter van de Werken

Walter van de Werken
Projectadviseur

T: 06 - 49 40 56 66
E: wvandewerken@ginkelgroep.nl

  • Upload hier een tekening van uw architect.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Persoonlijk advies nodig?

Natuurdak

Natuurdak voor biodiversiteit

Met een natuurdak maakt uw een bewuste keuze voor biodiversiteit. Een natuurdak is een voorbeeld van een groendak.
Een inheemse kruidenvegetatie geeft een kleurrijke bloemenweide die lang bloeit.
Vanaf mei t/m medio september verschijnen er achtereenvolgend telkens weer nieuwe bloemen.

Natuurdaken vormen een ecologische “stepping stone” in de volle stad. Vogels gebruiken het dak als ecopassage; vlinders tanken er nectar en bijen sprokkelen er honing bijeen. Verbaas u dan ook niet als u een bijenkast op het dak ziet staan.

Een biodiversiteitsdak schept leven op daken!
Met plas-dras gebiedjes lokt u libellen het dak op! Met een insectenhotel maakt u een natuur-dak ook voor insecten reuze interessant. Trouwens: vergeet ook niet nestkasten voor bijvoorbeeld vleermuizen op te hangen. En wie weet of u al na een paar jaar de eerste rode lijst soorten ziet verschijnen. Zoals bijvoorbeeld die zeldzame orchidee!

Ecologisch groendak

Met onze kennis van cradle to Cradle principes en ecological engineering kunnen wij u adviseren bij de opbouw van een ecologisch groendak, sedumdak plus, turfdak of bruindak. Bij het ontwerp van een natuurdak moet u rekening houden met een gewicht tussen de 100 en 300 kg/m2 (waarbij geldt: hoe dikker des te meer variatie).

Vanwege de ecologische meerwaarde worden Sedum-gras-kruidendaken vaak toegepast bij bouwprojecten met een BREEAM duurzaamheidskeurmerk.
Verleg samen met ons uw blikveld: ga voor het terugbrengen van natuur in de stad!

Voordelen natuurdak

Een natuurdak heeft een aantal voordelen. Het beschermt bijvoorbeeld het dak en gevelbegroeiing, en het zorgt voor een duurzame leefomgeving. Een natuurdak zorgt ervoor dat dat u optimaal kunt genieten van uw dak. Informeer bij een van onze adviseurs voor de mogelijkheden voor uw natuurdak.

Foto's van Natuurdak

Labels voor deze dienst:

Daktuinen en dakterrassen

Dit zeggen klanten over ons:

‘De Koninklijke Ginkel Groep koppelt de kwaliteiten van een grote, professionele groenaannemer met brede kennis en expertise en mankracht aan de liefde, zorg en flexibiliteit die hoort bij een familiebedrijf.  Ik herken bij hen niet alleen de alles overstijgende passie voor groen maar ook een continue aandacht voor vernieuwing. Het is juist dit, dat KGG tot een aantrekkelijke partner maakt.’

Hank van Tilborg, directeur H+N+S Landschapsarchitecten

‘Mijn architect kwam met het idee om ‘groen’ op onorthodoxe wijze toe te passen in ons nieuw te ontwerpen huis. Wij waren daarmee de eerste klant van de Ginkel Groep die voor een groene wand in een woonhuis koos. We vertrouwden volledig op de adviezen van de architect en de Ginkel Groep. De groene wand bracht niet alleen esthetische waarde, de hele atmosfeer van het huis kwam in balans in de zin van een uitmuntende luchtkwaliteit. We noemen de groene wand onze jungle.’

Particulier te Amsterdam

“Van Ginkel verzorgt sinds een aantal jaren naar tevredenheid het tuinonderhoud voor Stadgenoot. De planning en uitvoering van onderhoudswerkzaamheden is inzichtelijk en past bij het vastgestelde kwaliteitsbeeld. Ook is Van Ginkel een goede partner in advies- en ontwerptrajecten voor nieuwe tuinen. Kortom als Stadgenoot zijn we een tevreden klant.

Stadgenoot; woningcorporatie te Amsterdam