T 0318 51 90 39

Contactpersoon

Zwemvijvers - Jorrit Zwart

Jorrit Zwart
Projectadviseur

E: jzwart@ginkelgroep.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Persoonlijk advies nodig?

Natuurlijke waterpartijen

Duurzame vergroening met waterpartij

Een waterval, een natuurlijke zwemvijver of een aantrekkelijke waterpartij met bijvoorbeeld koikarpers? Waar u ook voor gaat, het is zonder twijfel een fraaie keuze, die uw tuin een mooie kwaliteitsimpuls zal geven. Maar met een waterpartij in de tuin bent u ook op andere manieren goed bezig. U draagt bij aan de duurzame vergroening van Nederland.

Een waterpartij in uw tuin of nabij uw kantoorgebouw draagt namelijk bij aan:

  • – Verlaging van de omgevingstemperatuur
  • – Hogere biodiversiteit
  • – Vasthouden van regenwater, afkoppeling is mogelijk. Juist nu we in Nederland vanwegede klimaatverandering steeds vaker last hebben van stortbuien, is ruimte om water vast te houden en af te koppelen wenselijk
  • – Een aangename verblijfplaats voor particulieren en werknemers
  • – Een opwaardering van het gebouw

Harmonie met water

Bij de Koninklijke Ginkel Groep hebben we van zwemvijvers en waterpartijen een specialisme gemaakt. We ontzorgen u graag van uw allereerste idee tot de daadwerkelijke aanleg. De kracht van onze ontwerpen zit onder meer in de verbinding die we met de nabije omgeving zoeken. Door planten en kleuren op elkaar aan te sluiten, ontstaat harmonie tussen tuin, water en gebouw. In die eenheid kunt u aan het water tot rust komen en genieten.

Natuurlijke zwemvijver in opkomst

Bewust omgaan met de natuur, dat hebben wij hoog in het vaandel staan. Naast de traditionele waterpartij zonder zwemfunctie is de natuurlijke zwemvijver daar een mooi voorbeeld van. De zwemvijver van de Koninklijke Ginkel Groep staat voor duurzaamheid en kwaliteit. Zo is de zwemvijver geheel biologisch, dus zonder toevoeging van chemicaliën en UV-lampen. Een bewuste keuze, want we moeten zuinig zijn op ons milieu.

De zwemvijver, ook wel bekend als het natuurlijke zwembad, wint in rap tempo terrein, ten faveure van het traditionele zwembad. De zwemvijver werkt met de natuur samen. Door middel van waterplanten en een intelligent watercirculatie- en filtersysteem wordt het water op natuurlijke wijze helder gehouden.

Andere beleving van uw tuin

Een zwemvijver geeft ook een andere beleving van de tuin. In plaats van het ´klinische zwembadblauw´ is een zwemvijver een logisch en natuurlijk onderdeel van de tuin. Een ander voordeel zijn de lagere onderhoudskosten. Met een zwemvijver bent u, zeker in vergelijking met een zwembad, qua onderhoud goedkoper uit.

Meer weten over zwemvijvers of de natuurlijke waterpartijen, heldere vijvers zonder zwemfunctie? Neem zo snel mogelijk contact met de Koninklijke Ginkel Groep. We zijn u graag van dienst.

Foto's van Natuurlijke waterpartijen

Labels voor deze dienst:

Zwemvijvers en waterpartijen

Dit zeggen klanten over ons:

‘De Koninklijke Ginkel Groep koppelt de kwaliteiten van een grote, professionele groenaannemer met brede kennis en expertise en mankracht aan de liefde, zorg en flexibiliteit die hoort bij een familiebedrijf.  Ik herken bij hen niet alleen de alles overstijgende passie voor groen maar ook een continue aandacht voor vernieuwing. Het is juist dit, dat KGG tot een aantrekkelijke partner maakt.’

Hank van Tilborg, directeur H+N+S Landschapsarchitecten

‘Mijn architect kwam met het idee om ‘groen’ op onorthodoxe wijze toe te passen in ons nieuw te ontwerpen huis. Wij waren daarmee de eerste klant van de Ginkel Groep die voor een groene wand in een woonhuis koos. We vertrouwden volledig op de adviezen van de architect en de Ginkel Groep. De groene wand bracht niet alleen esthetische waarde, de hele atmosfeer van het huis kwam in balans in de zin van een uitmuntende luchtkwaliteit. We noemen de groene wand onze jungle.’

Particulier te Amsterdam

“Van Ginkel verzorgt sinds een aantal jaren naar tevredenheid het tuinonderhoud voor Stadgenoot. De planning en uitvoering van onderhoudswerkzaamheden is inzichtelijk en past bij het vastgestelde kwaliteitsbeeld. Ook is Van Ginkel een goede partner in advies- en ontwerptrajecten voor nieuwe tuinen. Kortom als Stadgenoot zijn we een tevreden klant.

Stadgenoot; woningcorporatie te Amsterdam