T 0318 51 90 39

Contactpersoon

Zwemvijvers - Jorrit Zwart

Jorrit Zwart
Projectadviseur

E: jzwart@ginkelgroep.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Persoonlijk advies nodig?

Openbaar natuurgezuiverd zwemwater

Al jarenlang beschikken wij over de kennis en het vakmanschap om zwemvijvers en natuurlijke zwembaden aan te leggen. De intrede van natuurlijke filtering van publieke zwemvijvers/zwembaden op de Nederlandse markt biedt volop kansen voor innovatie, kostenreductie, duurzaamheid uitstraling en imago.

Groen en gezondheid
De interactie tussen plant en water in combinatie met een filter maakt het zwemwater kraakhelder en zeer betrouwbaar. De schadelijke effecten van het gebruik van chloor en andere chemicaliën worden voorkomen.

Belasting openbaar natuurgezuiverd zwemwater
Eén van de belangrijkste punten bij openbaar gezuiverd zwemwater is de belastbaarheid van het natuurzwembad. Door het gebruik van bewezen rekenmodellen, toetsing van de ligging, jarenlange praktijkervaring en uitgebreide technische kennis kunnen wij u van gedegen advies voorzien. Bezoekersaantallen van bijvoorbeeld 3.000 per dag behoren zeker tot de mogelijkheden.

Inrichting
De plantenzone maakt een wezenlijk onderdeel uit van het natuurzwembad. Naast de zuiverende werking heeft deze plantenzone ook een esthetische waarde en brengt het de zwemmer dichterbij de natuur. De plantenzone wordt gerealiseerd in de directe omgeving van het zwembad. Deze zone bestaat uit bloeiende- en rietplanten.

Watertemperatuur
De maximale toegestane watertemperatuur voor het natuurzwembad bedraagt 23 graden. Om een voorbeeld te noemen, zwembad De Peppel in Ede is gemiddeld 21 graden. Dit zwembad wordt verwarmd door stadswarmte. De ondiepe plantenzone zorgt daarnaast voor een versnelde natuurlijke opwarming van het zwemwater.

Foto's van Openbaar natuurgezuiverd zwemwater

Labels voor deze dienst:

Zwemvijvers en waterpartijen

Dit zeggen klanten over ons:

‘De Koninklijke Ginkel Groep koppelt de kwaliteiten van een grote, professionele groenaannemer met brede kennis en expertise en mankracht aan de liefde, zorg en flexibiliteit die hoort bij een familiebedrijf.  Ik herken bij hen niet alleen de alles overstijgende passie voor groen maar ook een continue aandacht voor vernieuwing. Het is juist dit, dat KGG tot een aantrekkelijke partner maakt.’

Hank van Tilborg, directeur H+N+S Landschapsarchitecten

‘Mijn architect kwam met het idee om ‘groen’ op onorthodoxe wijze toe te passen in ons nieuw te ontwerpen huis. Wij waren daarmee de eerste klant van de Ginkel Groep die voor een groene wand in een woonhuis koos. We vertrouwden volledig op de adviezen van de architect en de Ginkel Groep. De groene wand bracht niet alleen esthetische waarde, de hele atmosfeer van het huis kwam in balans in de zin van een uitmuntende luchtkwaliteit. We noemen de groene wand onze jungle.’

Particulier te Amsterdam

“Van Ginkel verzorgt sinds een aantal jaren naar tevredenheid het tuinonderhoud voor Stadgenoot. De planning en uitvoering van onderhoudswerkzaamheden is inzichtelijk en past bij het vastgestelde kwaliteitsbeeld. Ook is Van Ginkel een goede partner in advies- en ontwerptrajecten voor nieuwe tuinen. Kortom als Stadgenoot zijn we een tevreden klant.

Stadgenoot; woningcorporatie te Amsterdam