T 0318 51 90 39

Contactpersoon

Walter van de Werken

Walter van de Werken
Projectadviseur

T: 06 - 49 40 56 66
E: wvandewerken@ginkelgroep.nl

  • Max. bestandsgrootte: 64 MB.
    Upload hier een tekening van uw architect.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Persoonlijk advies nodig?

Sedumdak

Een mos-sedumdak is begroeid met rotsplantjes. Dit lichtgewicht groendak van vetplanten bloeit prachtig in mei / juni. Maar ook de seizoenen door wisselt een sedumdak voortdurend van kleur. Van frisgroen in het voorjaar tot donkerrood in de zomer: een sedumtapijt laat u de seizoenen beleven.

Om de sedumdaken groener te maken, zijn er verschillende methodes. Er kunnen bijvoorbeeld sedummatten worden gelegd (sedumrollen = direct groen); sedumpluggen (plugplanten) worden geplant of sedumsprossen (sedumscheuten) worden ingezaaid.

Kosten sedumdaken

Bij kleinere daken wordt het sedumpakket ook wel aangebracht met sedumcassettes  (kant- en klare sedumtegels). Soms krijgt u voor een groendak subsidie. Dit lichte vegetatiedak weegt waterverzadigd tussen de 50 tot 120 kg/m2. Een watergeefsysteem is veelal niet nodig; sedums zijn namelijk echte zonaanbidders.

Voor een goed resultaat is de juiste dikte van de substraatlaag, maar ook de keuze van een geschikt drainagesysteem bepalend. Zeker wanneer het een Pluvia afvoersysteem (onderdruksysteem) betreft.

Als Optigroen premium partner hebben wij de unieke mogelijkheid om een windbelastingsberekening te laten maken volgens de nieuwe Eurocode. Daarmee weet u of het mosssedumdaken kan dienen als ballastlaag op een losliggende dakbedekking.

Onderhoud sedumdak

Wat vaak wordt vergeten is het onderhoud van een sedumdak. Nog te vaak is de Koninklijke Ginkel Groep betrokken bij groendakrenovatie. Doordat bijvoorbeeld het onderhoud niet volgens de onderhoudsvoorschriften is uitgevoerd. Voorkom daarom teleurstellingen en laat u adviseren door de vakman!

Foto's van Sedumdak

Labels voor deze dienst:

Daktuinen en dakterrassen

Dit zeggen klanten over ons:

‘De Koninklijke Ginkel Groep koppelt de kwaliteiten van een grote, professionele groenaannemer met brede kennis en expertise en mankracht aan de liefde, zorg en flexibiliteit die hoort bij een familiebedrijf.  Ik herken bij hen niet alleen de alles overstijgende passie voor groen maar ook een continue aandacht voor vernieuwing. Het is juist dit, dat KGG tot een aantrekkelijke partner maakt.’

Hank van Tilborg, directeur H+N+S Landschapsarchitecten

‘Mijn architect kwam met het idee om ‘groen’ op onorthodoxe wijze toe te passen in ons nieuw te ontwerpen huis. Wij waren daarmee de eerste klant van de Ginkel Groep die voor een groene wand in een woonhuis koos. We vertrouwden volledig op de adviezen van de architect en de Ginkel Groep. De groene wand bracht niet alleen esthetische waarde, de hele atmosfeer van het huis kwam in balans in de zin van een uitmuntende luchtkwaliteit. We noemen de groene wand onze jungle.’

Particulier te Amsterdam

“Van Ginkel verzorgt sinds een aantal jaren naar tevredenheid het tuinonderhoud voor Stadgenoot. De planning en uitvoering van onderhoudswerkzaamheden is inzichtelijk en past bij het vastgestelde kwaliteitsbeeld. Ook is Van Ginkel een goede partner in advies- en ontwerptrajecten voor nieuwe tuinen. Kortom als Stadgenoot zijn we een tevreden klant.

Stadgenoot; woningcorporatie te Amsterdam