T 0318 51 90 39

Contactpersoon

Zwemvijvers - Jorrit Zwart

Jorrit Zwart
Projectadviseur

T: 06 - 49 40 95 00
E: jzwart@ginkelgroep.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Persoonlijk advies nodig?

Zwemvijver

Zwemmen in de natuur, het kan in uw eigen tuin. Een natuurvijver combineert mechanismen met ondersteunende techniek. Op deze manier creëren wij een natuurlijk evenwicht wat zorgt voor kristalhelder zwemwater. Een zwemvijver in uw tuin kan elk seizoen worden gebruikt. In de zomer kunt u heerlijk zwemmen in uw zwemvijver en in de winter kunt u misschien wel schaatsen. Doordat een zwemvijver natuurlijk is en zonder chemicaliën is het een aantrekkelijke leefplaats voor bijzondere flora en fauna. Een zwemvijver biedt een prachtige plaats voor bijvoorbeeld ijsvogels en zeldzame juffersoorten.

Voordelen van een zwemvijver

Een zwemvijver heeft een aantal voordelen voor u en uw tuin:

  • Geniet 12 maanden per jaar
  • Duurzaam
  • Perfecte combinatie tussen natuurschoon en zwemplezier
  • Kleine ecologische footprint
  • Voor mens en natuur

Zwemvijver aanleggen

Een natuurvijver kan naar wens worden ontworpen. Bij het kiezen van een ontwerp kunt u zelf bepalen welke materialen, planten en andere benodigdheden u bij u zwemvijver wilt. Als wij samen met u het ontwerp hebben vastgesteld zullen onze vakmensen uw natuurvijver aanleggen. Na het aanleggen van uw livingpool kunt u direct een verfrissende duik nemen in uw natuurvijver. U kunt er ook voor kiezen om het water te filteren door het aanleggen van een livingpool. Op het Tuinidee evenementen van 2016 heeft een door de Van Ginkel aangelegde zwemvijver de hoofdprijs gewonnen. 

Zwemvijver kosten

De kosten van een vijver om in te zwemmen zijn afhankelijk van uw wensen. Om te kunnen zwemmen  zal de zwemvijver ongeveer 30m2 zijn. De kosten voor een zwemvijver zijn niet direct hoger of lager dan de kosten voor een zwembad of een vijver. De kosten voor een zwemvijver zijn afhankelijk van het materiaalgebruik, beplanting of andere toevoegingen. U kunt een zwemvijver bij ons geheel naar wens laten ontwerpen samen met een van onze projectadviseurs.

Zwemvijver in uw tuin

De Koninklijke Ginkelgroep heeft jarenlange ervaring in het aanleggen van zwemvijvers. Natuurvijvers in uw tuin kan ervoor zorgen dat u het hele jaar kunt genieten van zwemmen tot schaatsen. Het verschil met een normale vijver in uw tuin is dat een vijver voornamelijk in de zon wordt aangelegd. Door de zon zal de vijver in uw tuin eerder verwarmen waardoor u langer kunt genieten van uw vijver. 

zwemvijver

Foto's van Zwemvijver

Labels voor deze dienst:

Zwemvijvers en waterpartijen

Dit zeggen klanten over ons:

‘De Koninklijke Ginkel Groep koppelt de kwaliteiten van een grote, professionele groenaannemer met brede kennis en expertise en mankracht aan de liefde, zorg en flexibiliteit die hoort bij een familiebedrijf.  Ik herken bij hen niet alleen de alles overstijgende passie voor groen maar ook een continue aandacht voor vernieuwing. Het is juist dit, dat KGG tot een aantrekkelijke partner maakt.’

Hank van Tilborg, directeur H+N+S Landschapsarchitecten

‘Mijn architect kwam met het idee om ‘groen’ op onorthodoxe wijze toe te passen in ons nieuw te ontwerpen huis. Wij waren daarmee de eerste klant van de Ginkel Groep die voor een groene wand in een woonhuis koos. We vertrouwden volledig op de adviezen van de architect en de Ginkel Groep. De groene wand bracht niet alleen esthetische waarde, de hele atmosfeer van het huis kwam in balans in de zin van een uitmuntende luchtkwaliteit. We noemen de groene wand onze jungle.’

Particulier te Amsterdam

“Van Ginkel verzorgt sinds een aantal jaren naar tevredenheid het tuinonderhoud voor Stadgenoot. De planning en uitvoering van onderhoudswerkzaamheden is inzichtelijk en past bij het vastgestelde kwaliteitsbeeld. Ook is Van Ginkel een goede partner in advies- en ontwerptrajecten voor nieuwe tuinen. Kortom als Stadgenoot zijn we een tevreden klant.

Stadgenoot; woningcorporatie te Amsterdam