T 0318 51 90 39

Contactpersoon

Zwemvijvers - Jorrit Zwart

Jorrit Zwart
Projectadviseur

E: jzwart@ginkelgroep.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Persoonlijk advies nodig?

Zwemvijver

Altijd al een vijver en een zwembad willen hebben in uw tuin? Dan is een zwemvijver de ideale oplossing voor u! Het voordeel van een zwemvijver is dat u het hele jaar door kunt genieten van de natuurlijke uitstraling van een vijver en in de zomer ook nog een duik kunt nemen om te verkoelen. Met een zwemvijver haalt u dus de voordelen van een vijver én een zwembad in uw tuin. Bent u van plan om een zwemvijver aan te leggen? Dan vertellen wij u graag meer op deze pagina.

Wat is een zwemvijver?

Een zwemvijver is simpel gezegd een vijver waarin gezwommen kan worden. Een zwemvijver heeft de uitstraling van een vijver, maar het schone water van een zwembad. Daarom is een zwemvijver ideaal om in te zwemmen, maar ook als het te koud is om te zwemmen kunt u genieten van de uitstraling van een zwemvijver in uw tuin.

Verschil zwembad en zwemvijver

Zwembaden worden vaak gefilterd met behulp van chloor en andere chemicaliën. Dit is bij zwemvijvers niet het geval. Zwemvijvers worden met natuurlijke bacteriën en planten gefilterd. Het water van zwemvijvers is daarom veel gezonder dan dat van een zwembad. Tevens kunt u naast de strakke vormen van een zwembad bij een zwemvijver ook kiezen voor natuurlijke vormen. Het is met een zwemvijver goed mogelijk om deze helemaal natuurlijk op te laten gaan in uw tuin of deze juist op te laten vallen met strakke en rechte vormen zoals bij een zwembad.

zwemvijver 300x212 - Zwemvijver

Natuurlijke filtersystemen

Bij zwemvijvers maken we geen gebruik van chemicaliën om het water te filteren en schoon te houden, maar enkel natuurlijke filtersystemen. We kunnen deze filtersystemen opsplitsen in twee soorten: een zandfilter en een helophytenfilter. Een zandfilter werkt in principe hetzelfde als de natuurlijke filtering van water in de duinen. Het water sijpelt langzaam door het zand, waardoor het vuil achterblijft en er schoon water overblijft. Echter werkt een zandfilter vele malen effectiever en sneller dan in de natuur en kan deze keer op keer gebruikt worden met dezelfde kwaliteit als de eerste filtering. Een zandfilter is een redelijke inverstering bij de aanleg, maar is zeer duurzaam op de lange termijn. Bent u op zoek naar een goedkopere en zeer natuurlijke oplossing? Dan biedt een helophytenfilter de uitkomst! Een helophytenfilter bestaat uit waterplanten en speciale stenen die het vijverwater filteren. Verschillende pompen in de zwemvijver zorgen ervoor dat het water langs deze planten komt. Deze planten worden apart aangelegd aan de rand van de zwemvijver, zodat u tijdens het zwemmen geen last heeft van planten. Naast de werking als effectieve filter, geeft een helophytenfilter ook een mooi en natuurlijk effect in uw tuin.

Voordelen van een zwemvijver

Een zwemvijver heeft een aantal voordelen voor u en uw tuin:

  • Geniet 12 maanden per jaar
  • Duurzaam
  • Perfecte combinatie tussen natuurschoon en zwemplezier
  • Kleine ecologische footprint
  • Voor mens en natuur

Zwemvijver aanleggen

Een natuurvijver kan naar wens worden ontworpen. Bij het kiezen van een ontwerp kunt u zelf bepalen welke materialen, planten en andere benodigdheden u bij u zwemvijver wilt. Als wij samen met u het ontwerp hebben vastgesteld zullen onze vakmensen uw natuurvijver aanleggen. Na het aanleggen van uw livingpool kunt u direct een verfrissende duik nemen in uw natuurvijver. U kunt er ook voor kiezen om het water te filteren door het aanleggen van een livingpool. Op het Tuinidee evenementen van 2016 heeft een door de Van Ginkel aangelegde zwemvijver de hoofdprijs gewonnen. 

Zwemvijver kosten

De kosten van een vijver om in te zwemmen zijn afhankelijk van uw wensen. Om te kunnen zwemmen  zal de zwemvijver ongeveer 30m2 zijn. De kosten voor een zwemvijver zijn niet direct hoger of lager dan de kosten voor een zwembad of een vijver. De kosten voor een zwemvijver zijn afhankelijk van het materiaalgebruik, beplanting of andere toevoegingen. U kunt een zwemvijver bij ons geheel naar wens laten ontwerpen samen met een van onze projectadviseurs.

Zwemvijver in uw tuin

De Koninklijke Ginkelgroep heeft jarenlange ervaring in het aanleggen van zwemvijvers. Natuurvijvers in uw tuin kan ervoor zorgen dat u het hele jaar kunt genieten van zwemmen tot schaatsen. Het verschil met een normale vijver in uw tuin is dat een vijver voornamelijk in de zon wordt aangelegd. Door de zon zal de vijver in uw tuin eerder verwarmen waardoor u langer kunt genieten van uw vijver. 

antractiet folie hardeman 02 300x193 - Zwemvijver

Foto's van Zwemvijver

Labels voor deze dienst:

Zwemvijvers en waterpartijen

Dit zeggen klanten over ons:

‘De Koninklijke Ginkel Groep koppelt de kwaliteiten van een grote, professionele groenaannemer met brede kennis en expertise en mankracht aan de liefde, zorg en flexibiliteit die hoort bij een familiebedrijf.  Ik herken bij hen niet alleen de alles overstijgende passie voor groen maar ook een continue aandacht voor vernieuwing. Het is juist dit, dat KGG tot een aantrekkelijke partner maakt.’

Hank van Tilborg, directeur H+N+S Landschapsarchitecten

‘Mijn architect kwam met het idee om ‘groen’ op onorthodoxe wijze toe te passen in ons nieuw te ontwerpen huis. Wij waren daarmee de eerste klant van de Ginkel Groep die voor een groene wand in een woonhuis koos. We vertrouwden volledig op de adviezen van de architect en de Ginkel Groep. De groene wand bracht niet alleen esthetische waarde, de hele atmosfeer van het huis kwam in balans in de zin van een uitmuntende luchtkwaliteit. We noemen de groene wand onze jungle.’

Particulier te Amsterdam

“Van Ginkel verzorgt sinds een aantal jaren naar tevredenheid het tuinonderhoud voor Stadgenoot. De planning en uitvoering van onderhoudswerkzaamheden is inzichtelijk en past bij het vastgestelde kwaliteitsbeeld. Ook is Van Ginkel een goede partner in advies- en ontwerptrajecten voor nieuwe tuinen. Kortom als Stadgenoot zijn we een tevreden klant.

Stadgenoot; woningcorporatie te Amsterdam