Sinds 1903

T 0318 51 90 39

Contactpersoon

Leo van Dalen

Leo van Dalen
Projectadviseur

T: 06 - 20 53 70 46
E: lvandalen@ginkelgroep.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Persoonlijk advies nodig?

Contactpersoon

Walter van de Werken

Walter van de Werken
Projectadviseur

T: 06 - 49 40 56 66
E: wvandewerken@ginkelgroep.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Persoonlijk advies nodig?

Daktuinen en dakterrassen

Daktuinen en terrassen niet meer weg te denken

Hoewel groendaken al jaren aangelegd worden, zijn ze enorm in populariteit gestegen. Mensen hebben steeds meer behoefte aan groen. Een groendak zorgt voor extra woon-, werk- en recreatieoppervlakken. Er zijn inmiddels talloze voorbeelden te vinden van prachtige, optimaal benutte, groene gebouwen in de stad. De mogelijkheden zijn eindeloos. Van een tuin die overloopt in een groendak tot een dakmoestuin. Het is dé manier om grijze steden groen te maken met daktuinen en terrassen.

Esthetische waarde van een daktuin

Een groendak heeft een hoge esthetische waarde. Een groendak leeft! Ook dieren vinden hun weg naar het stukje natuur. Indien gewenst kan het dak worden voorzien van prachtige bloemen en seizoensgebonden bloembollen. Ook bomen vinden hun weg op het dak.

Economische waarde van daktuinen

Door het toepassen van dakbegroeiing wordt er bespaard op stookkosten. In de zomer zorgt een groendak voor koelte en in de winter voor warmte. In vergelijking met een onbegroeid, dus onbeschermd dak, is de levensduur van een groendak tweemaal zo hoog. Ook is bewezen dat zonnepanelen een langere levensduur hebben wanneer ze worden geplaatst op een daktuin.
Wat dacht u van een bedrijfstuin voor uw personeel om te kunnen ontspannen tijdens een pauze of een plek om te kunnen vergaderen? Een groendak biedt deze ruimte.

Milieu, gezondheid en klimaat

Groene daken verbeteren onze milieu- en levensomstandigheden. Naast de eerder genoemde energiekosten, filtert een groendak schadelijke stoffen uit de lucht. Een daktuin houdt neerslag vast en hierdoor wordt de piekafvoer aanzienlijk verminderd. Water wat niet gebufferd wordt, zal vertraagd worden afgevoerd waardoor het riool ontlast wordt.
Er is onderzoek gedaan naar patiënten in een ziekenhuis. Daaruit is gebleken dat zij sneller genezen en minder pijn ervaren wanneer ze zicht hebben op groen.

Lees meer over de voordelen >

Daktuinen in alle soorten en maten

Of het nu om een sedumdak, dakterras, daktuin, natuurdak, dakpark of om een hellend dak gaat, onze medewerkers beschikken over de juiste vaardigheden om u van een groen dak te kunnen voorzien. Onze adviseur neemt u graag mee naar onze referentieprojecten.

Wat voor soorten daktuinen zijn er?

Er is een keur aan opties en mogelijkheden voor vergroening van daken. We sommen er een aantal op:

Kwaliteit

Bij de aanleg van een daktuin en het onderhoud ervan is kennis enorm belangrijk. Om de kwaliteit van een daktuin te kunnen waarborgen zijn we gecertificeerd: ISO 9001 – VCA** – Groenkeur en werken wij volgens ons eigen kwaliteitsysteem waar naast de eisen en normen tevens onze bedrijfseigen regelingen staan omschreven.

Partner

Sinds 1996 is de Koninklijke Ginkel Groep partner van Optigroen. Als één van de eerste toonaangevende ondernemingen in de dak- en gevelbegroeiingsbranche combineren wij nu ruim 40 jaar kunde en ervaring. Deskundig advies en uitstekende kwaliteit van de systemen, producten en uitvoering hebben de hoogste prioriteit.

Projecten van Daktuinen en dakterrassen:

Het door, de Koninklijke Ginkel Groep gerealiseerde, groene golvende dak van het Atlastheater / Wildlands staat volop in de bloei. Dit markante gebouw aan de skyline van Emmen is behalve een theater ook de hoofdentree van het nieuwe Dierenpark Emmen, de zogenoemde ‘Wereld van Theater en Wereld van Ontmoeting’. Bijzonder onderdeel van het gebouw is het gewelfde dak. In verschillende curves plooit het dak zich over het gebouw met als hoogtepunt de 30 m1 hoge toneeltoren. Dit dak en de kopgevels van het gebouw zijn geheel begroeid met kruiden en grassen en ander begroeiingen en vormt daarmee als het ware een opgetild, groen landschap.

Utrecht haalt natuur terug in hartje stad met Wonderwoods! Het ontwerp Wonderwoods! heeft de tender Healthy Urban Quarter Utrecht gewonnen! De 2 unieke woontorens zien eruit als een verticaal bos met beplanting op de balkons en aan de gevels. Verder omvat het complex daktuinen op de daken van de verschillende verdiepingen. Het plan doet recht aan de ambities van de gemeente Utrecht voor gezond stedelijk leven. Het concept is happiness 2.0 en gaat over het terughalen van de natuur in de stad met als doel een gezonder leven. Wethouder Victor Everhardt (stationsgebied): “Het plan Wonderwoods is een aanwinst voor de stad. Er komen twee unieke woontorens die de groene, gezonde en duurzame verstedelijking uitstralen die we in Utrecht zo graag willen en die de toon zetten voor het nieuwe Beurskwartier." De torens van 70 en 90 m hoog komen aan de Croeselaan in Utrecht te staan. Het is de bedoeling dat het project medio 2022 gereed is. Ontwikkelend consortium is G & S Vastgoed / Konder Wessels projecten, Amsterdam. Het bouwkundig ontwerp is van de hand van Stefano Boeri Architetti en MVSA architecten. Arcadis landschapsarchitecten, Amersfoort tekende het esthetisch ontwerp voor de groene inrichtingselementen. Samen met Van den Berk Boomkwekerijen uit St. Oedenrode, heeft de Koninklijke Ginkel Groep de afgelopen maanden gewerkt aan de technische uitwerking om de realisatie en het onderhoud van alle groene inrichtingscomponenten daadwerkelijk mogelijk te maken.   Wonderwoods! wordt gerealiseerd op een locatie die voor ons bedrijf reeds bekend is, direct ernaast wordt op dit moment hard gewerkt aan Rijkskantoor De Knoop. De Koninklijke Ginkel Groep realiseert de daktuinen en interieurbeplanting & groene binnengevels van dit gebouw.   Meer afbeeldingen van dit project vindt u op: https://mvsa-architects.com/project/a-green-oasis-downtown-utrecht-huq-healthy-urban-quarters-jaarbeurs/   We feliciteren de gemeente Utrecht met deze “groene long” in hartje centrum  

In Rotterdam wordt er bij het Groothandelsgebouw momenteel een dakterras gerealiseerd door de Koninklijke Ginkel Groep. Dakterras Groot Handelsgebouw. Het Groot Handelsgebouw, pal naast Rotterdam Centraal, is het grootste bedrijfsverzamelgebouw van Nederland. Het is een gebouw met een open karakter. Imposant van buiten door zijn krachtige architectuur, van binnen een prettige werkomgeving. Een modern bedrijfsverzamelgebouw met een rijke historie, dat is het Groot Handelsgebouw. Gebouwd na de Tweede Wereldoorlog en sindsdien een icoon van de Nederlandse wederopbouw. Met zo'n 180 huurders is het Groot Handelsgebouw een kleine stad. Dé ontmoetingsplek voor nationale en internationale ondernemers. Het gebouw voorziet in ruime en flexibele kantoor- en winkelruimtes, uitgebreide diensten en faciliteiten, en energieprestaties die aan de hoogste norm voldoen (label A). Onze werkzaamheden: De dakinrichting bestaat uit het verfraaien van het bestaande terras met groene elementen en ‘kantoormeubilair’. Er zijn hiervoor 25 plantenbakken geplaatst in een frisblauwe kleur. Daarnaast zijn er door ons eigen projectteam diverse meubels ontworpen, bestaande uit een combi van MEGA-plantenbakken met zitmogelijkheden en tafels, loungemeubels met een basis van staal en voorzien van houten zittingen, rugleuningen en tafels en langwerpige zitbanken. De plantenbakken zijn ingeplant met sierbeplantingen en solitaire bomen en voorzien van een volautomatisch irrigatiesysteem. - Monumentaal gebouw als het voorbeeld van naoorlogse wederopbouwarchitectuur. - Opdrachtgever: Groothandelsgebouw NV - Groothandelsgebouw ligt direct naast Rotterdam CS. - Op het centrale dakterras kunnen huurders werken, loungen, lunchen en pauzeren. - met de groenblauwe kleur is aansluiting gezocht de kopen daklichten en groene tegelbanen.    

In ’s Hertogenbosch is de realisatie groen balkons van Willemspoort in 2016 van start gegaan, in Willemspoort worden ruim 300 gevarieerde en comfortabele appartementen gebouwd in de sectoren koop, huur en sociale huur. Verdeeld over hogere en lagere gebouwen. Een groene woonomgeving bieden is een belangrijk item, er is sprake van zowel dak- en gevelbegroeiing als balkonvergroening. De Koninklijke Ginkel Groep heeft samen met Heijmans de ontwikkeling en engineering van groen balkons op zich genomen. Dat behelst 5 woontorens waarvan de balkons worden voorzien van in totaal 287 plantenbakken waar ruim 2.000 planten voor een groene uitstraling zorgen.   Meer over Willemspoort Lekker wonen in je eigen huis zit ‘m soms in hele kleine dingen. Lekker veel licht in je woonkamer. Vanuit je appartement zó naar buiten lopen. Een geweldig uitzicht op alles dat groeit en bloeit. Bij de ontwikkeling van de appartementen in Willemspoort is er veel aandacht voor rust en ruimte.    Veel aandacht voor groen Willemspoort is de ideale woonlocatie voor mensen die zelf de balans tussen rust en rumoer willen bepalen. Tussen een terrasje pakken in de Bossche binnenstad of een heerlijke wandeling door de Gement. Ook op het eigen balkon is het heerlijk genieten van je eigen ‘groen’. Speciaal daarom hebben de architecten van Willemspoort aandacht besteedt aan een grote groene buitenruimte.  Jouw grote groene buitenruimte In het voorjaar van 2016 is begonnen met de bouw van Willemspoort. Gebouw B geeft ruimte aan 25 koopappartementen. Deze appartementen met uitzicht op het Willemspark hebben allemaal een bijzonder grote buitenruimte. En het fijne is dat de bewoner zelf kan bepalen welke grootte bij de woonwensen past! Er kan gekozen worden voor een knusse buitenruimte van 11m2 of een eigen urban garden op maar liefst 47m2 buitenruimte? Een geweldig uitzicht op alles dat groeit en bloeit. Dat verstaat men in Willemspoort onder heerlijk wooncomfort.  

Wat klanten over ons zeggen

‘De Koninklijke Ginkel Groep koppelt de kwaliteiten van een grote, professionele groenaannemer met brede kennis en expertise en mankracht aan de liefde, zorg en flexibiliteit die hoort bij een familiebedrijf.  Ik herken bij hen niet alleen de alles overstijgende passie voor groen maar ook een continue aandacht voor vernieuwing. Het is juist dit, dat KGG tot een aantrekkelijke partner maakt.’

Hank van Tilborg, directeur H+N+S Landschapsarchitecten

‘Mijn architect kwam met het idee om ‘groen’ op onorthodoxe wijze toe te passen in ons nieuw te ontwerpen huis. Wij waren daarmee de eerste klant van de Ginkel Groep die voor een groene wand in een woonhuis koos. We vertrouwden volledig op de adviezen van de architect en de Ginkel Groep. De groene wand bracht niet alleen esthetische waarde, de hele atmosfeer van het huis kwam in balans in de zin van een uitmuntende luchtkwaliteit. We noemen de groene wand onze jungle.’

Particulier te Amsterdam

“Van Ginkel verzorgt sinds een aantal jaren naar tevredenheid het tuinonderhoud voor Stadgenoot. De planning en uitvoering van onderhoudswerkzaamheden is inzichtelijk en past bij het vastgestelde kwaliteitsbeeld. Ook is Van Ginkel een goede partner in advies- en ontwerptrajecten voor nieuwe tuinen. Kortom als Stadgenoot zijn we een tevreden klant.

Stadgenoot; woningcorporatie te Amsterdam