Waarom Kiezen voor een Daktuin?

Een daktuin kan veel voordelen bieden, denk hierbij aan voordelen zoals:

 • Extra leefruimte: Een daktuin biedt extra leefruimte op uw dak. Hierdoor voelt uw woning groter aan.
 • Verbeterde luchtkwaliteit: Een daktuin zorgt voor een verbetering van de luchtkwaliteit door de aanwezigheid van planten.
 • Isolatie: Een daktuin biedt extra isolatie voor uw huis, waardoor u minder energie hoeft te verbruiken en uw energierekening lager is.
 • Meer groen: Een daktuin zorgt voor meer groen in de stad en daarmee voor een groener leefklimaat.
 • Een daktuin heeft een hoge esthetische waarde. Een groen dak leeft!

Hoe werkt het aanleggen van een daktuin?

Het aanleggen van een daktuin is een specialistische taak, die u het beste aan een professional kunt overlaten. Ons bedrijf heeft jarenlange ervaring in het aanleggen van daktuinen en we beschikken over de juiste kennis en materialen om uw daktuin aan te leggen.

Er zijn verschillende soorten dakbedekking die geschikt zijn voor een daktuin, afhankelijk van de gewenste look en de belasting die uw dak moet kunnen dragen. Wij zullen met u bespreken welke dakbedekking het beste bij uw wensen en uw dak past.

Bespaar op stookkosten

Door het toepassen van dakbegroeiing wordt er bespaard op stookkosten. In de zomer zorgt een groendak voor koelte en in de winter voor warmte. In vergelijking met een onbegroeid en dus onbeschermd dak, is de levensduur van een groendak tweemaal zo hoog. Ook is bewezen dat zonnepanelen een langere levensduur hebben wanneer ze worden geplaatst op daktuinen. Wat dacht u van een bedrijfstuin voor uw personeel om te kunnen ontspannen tijdens de pauze of een plek om te kunnen vergaderen? Een groendak biedt deze ruimte.

Milieu, gezondheid en klimaat

Daktuinen verbeteren onze milieu- en levensomstandigheden. Naast de eerder genoemde financiële voordelen, filtert een daktuin ook schadelijke stoffen uit de lucht. Daktuinen en dakterrassen houden neerslag vast en hierdoor wordt de piekafvoer aanzienlijk verminderd. Water wat niet gebufferd wordt, zal vertraagd worden afgevoerd waardoor het riool ontlast wordt. Tot slot is er onderzoek gedaan naar patiënten in een ziekenhuis. Daaruit is gebleken dat zij sneller genezen en minder pijn ervaren wanneer ze zicht hebben op groen.

Daktuinen in alle soorten en maten

Of het nu om een sedumdak, dakterras, daktuin, natuurdak, dakpark of om een hellend dak gaat, onze medewerkers beschikken over de juiste vaardigheden om u van een groendak te kunnen voorzien. Onze adviseur neemt u graag mee naar onze referentieprojecten van daktuinen en dakterrassen.

Wat voor soorten daktuinen zijn er?

Er is een keur aan opties en mogelijkheden voor vergroening van daken. We sommen er een aantal op:

 • Sedumdak
 • Dakterrassen
 • Daktuin
 • Natuurdak
 • Dakpark
 • Hellend dak
 • Dakverharding

Verzekerd van kwaliteit

Bij de aanleg van een daktuin en het onderhoud ervan is kennis enorm belangrijk. Om de kwaliteit van een daktuin te kunnen waarborgen zijn we gecertificeerd: ISO 9001 – VCA** – Groenkeur en werken wij volgens ons eigen kwaliteitssysteem waar, naast de eisen en normen, ook onze bedrijfseigen regelingen staan omschreven.

Partner van Optigrün Benelux

Sinds 1996 zijn we partner van Optigrün Benelux. Als één van de eerste toonaangevende ondernemingen in de dak- en gevelbegroeiing branche combineren wij nu ruim 40 jaar kunde en ervaring. Deskundig advies en uitstekende kwaliteit van de systemen, producten en uitvoering hebben de hoogste prioriteit.

Particulier een daktuin aanleggen?

Veel van onze aanvragen voor een daktuin of dakterras ontvangen wij van bedrijven. Wij leggen echter ook daktuinen en dakterrassen aan bij particulieren. Wij snappen namelijk hoe heerlijk het is om ook in de privésfeer te genieten van groen op het terras. Wilt u als particulier meer groen op het dak creëren? In samenwerking met een(of uw?) architect bekijken wij voor u de mogelijkheden. Heeft u nog vragen hierover, neem dan gerust contact met ons op!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.