Daktuinen zijn een lust voor het oog

Een daktuin heeft een hoge esthetische waarde. Een groen dak leeft! Ook dieren vinden hun weg naar het stukje natuur. Indien gewenst kan het dak worden voorzien van prachtige bloemen en seizoensgebonden bloembollen. Ook bomen vinden hun weg op daktuinen en dakterrassen.

Bespaar op stookkosten

Door het toepassen van dakbegroeiing wordt er bespaard op stookkosten. In de zomer zorgt een groendak voor koelte en in de winter voor warmte. In vergelijking met een onbegroeid en dus onbeschermd dak, is de levensduur van een groendak tweemaal zo hoog. Ook is bewezen dat zonnepanelen een langere levensduur hebben wanneer ze worden geplaatst op daktuinen. Wat dacht u van een bedrijfstuin voor uw personeel om te kunnen ontspannen tijdens de pauze of een plek om te kunnen vergaderen? Een groendak biedt deze ruimte.

Milieu, gezondheid en klimaat

Daktuinen verbeteren onze milieu- en levensomstandigheden. Naast de eerder genoemde financiële voordelen, filtert een daktuin ook schadelijke stoffen uit de lucht. Daktuinen en dakterrassen houden neerslag vast en hierdoor wordt de piekafvoer aanzienlijk verminderd. Water wat niet gebufferd wordt, zal vertraagd worden afgevoerd waardoor het riool ontlast wordt. Tot slot is er onderzoek gedaan naar patiënten in een ziekenhuis. Daaruit is gebleken dat zij sneller genezen en minder pijn ervaren wanneer ze zicht hebben op groen.

Daktuinen in alle soorten en maten

Of het nu om een sedumdak, dakterras, daktuin, natuurdak, dakpark of om een hellend dak gaat, onze medewerkers beschikken over de juiste vaardigheden om u van een groendak te kunnen voorzien. Onze adviseur neemt u graag mee naar onze referentieprojecten van daktuinen en dakterrassen.

Wat voor soorten daktuinen zijn er?

Er is een keur aan opties en mogelijkheden voor vergroening van daken. We sommen er een aantal op:

  • Sedumdak
  • Dakterrassen
  • Daktuin
  • Natuurdak
  • Dakpark
  • Hellend dak
  • Dakverharding

Verzekerd van kwaliteit

Bij de aanleg van een daktuin en het onderhoud ervan is kennis enorm belangrijk. Om de kwaliteit van een daktuin te kunnen waarborgen zijn we gecertificeerd: ISO 9001 – VCA** – Groenkeur en werken wij volgens ons eigen kwaliteitssysteem waar, naast de eisen en normen, ook onze bedrijfseigen regelingen staan omschreven.

Partner van Optigrün Benelux

Sinds 1996 is de Koninklijke Ginkel Groep partner van Optigrün Benelux. Als één van de eerste toonaangevende ondernemingen in de dak- en gevelbegroeiing branche combineren wij nu ruim 40 jaar kunde en ervaring. Deskundig advies en uitstekende kwaliteit van de systemen, producten en uitvoering hebben de hoogste prioriteit.

Particulier een daktuin aanleggen?

Veel van onze aanvragen voor een daktuin of dakterras ontvangen wij van bedrijven. Wij leggen echter ook daktuinen en dakterrassen aan bij particulieren. Wij snappen namelijk hoe heerlijk het is om ook in de privésfeer te genieten van groen op het terras. Wilt u als particulier meer groen op het dak creëren? In samenwerking met een(of uw?) architect bekijken wij voor u de mogelijkheden. Heeft u nog vragen hierover, neem dan gerust contact met ons op!

 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.