T 0318 51 90 39

Groene steden

De stad is in trek!

In 2050 woont 80% van de wereldbevolking in steden. Dit, terwijl diezelfde groene steden juist nu voor grote uitdagingen staan om een leefbare omgeving voor mensen te bieden.
Klimaatverandering met als gevolg hittestress, droogte en wateroverlast, slechte luchtkwaliteit, mobiliteits- en logistieke vraagstukken, schade aan infrastructuur zijn voorbeelden van ontwikkelingen die vooral op de stedelijke omgeving effect hebben. Groen vormt een noodzakelijk onderdeel van een leefbare stad. Het zuivert de lucht, koelt de stad, voorkomt wateroverlast en zorgt bovenal voor een gezonde leefomgeving waar mensen zich fijn en gezond voelen. De Koninklijke Ginkel Groep heeft de expertise in huis om praktisch invulling te geven aan bovenstaande vraagstukken. Van advies tot en met realisatie en nazorg: wij helpen de belanghebbenden met de uitdaging om de stad groen, attractief en toekomstbestendig te maken!

mf13005 1 300x200 - Groene steden

Biodiversiteit in de stad

Biodiversiteit staat voor de graad van verscheidenheid aan levensvormen. De verschillende soorten op aarde houden de natuur in balans. Veel verschillende soorten en typen groen in de stad, zorgen voor een hoge biodiversiteit. Hoe gevarieerder het aanbod aan groen, des te meer leven het aan zal trekken.

Veel bestuivende insecten en een gevarieerd aanbod aan groen scheppen op hun beurt weer een voedselbron voor vogels en andere dieren. Bestuivers (en bestuiving) vormen dus een belangrijke schakel in ecosystemen en zijn daarmee onmisbaar voor de biodiversiteit.

Sociale samenhang

Een groene omgeving draagt voor een belangrijk gedeelte bij aan de kwaliteit van leven, zoals sociale samenhang. Mensen voelen zich prettiger en gelukkiger in een groene omgeving. Daarnaast nodigen groene plekken als parken en plantsoenen uit tot recreatie en sociale interactie. Mensen komen elkaar tegen en maken een praatje in het park, of onderhouden een gezamenlijk groen speelplein in de buurt.

De sociale cohesie, wat staat voor de mate van verbondenheid, stijgt enorm door groen.

Tenslotte blijkt uit onderzoek dat de aanwezigheid van groen, en activiteiten in of omtrent het groen, bijdragen aan meer veiligheid en minder verloedering in de buurt. Waarmee groen dus ook bijdraagt aan een veiligere en prettigere leefomgeving.

Lees meer over hoe wij bijdragen aan participatie.

Contactpersoon

Ginkelgroep

Neem contact met ons op.
Bel of mail ons op:

T: 0318-519039
E: info@ginkelgroep.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Persoonlijk advies nodig?