De voordelen van interieurbeplanting

Interieurbeplanting op de werkvloer brengt vele voordelen met zich mee en zorgt met deze voordelen voor een goede investering die zich dubbel en dwars terugbetaald. Interieurbeplanting zorgt voor:

 • Verbeterde luchtkwaliteit
 • Minder achtergrondlawaai
 • Verhoging van de productiviteit
 • Vermindering van stress
 • Minder ziekteverzuim
 • Creëren verkoeling 

Verbeterde luchtkwaliteit

Uit onderzoek is gebleken dat interieurbeplanting de lucht zuivert in een ruimte. Dit komt doordat planten in staat zijn om CO² en andere stoffen die in de lucht zitten te zuiveren. Ze zetten deze stoffen om naar een gunstige stof. Hoeveel planten je nodig hebt voor een goede zuivering van de ruimte is afhankelijk van het aantal personen dat aanwezig is en het soort plant dat wordt gebruikt. Ook de kwaliteit van de aanwezige lucht speelt een rol.

Minder achtergrondlawaai

Is er veel lawaai op de achtergrond aanwezig en zou je dit graag willen verminderen? Er wordt dan niet gelijk gedacht aan planten, maar deze dragen wel degelijk bij aan het verminderen van geluid. Sommige plantensoorten werken namelijk geluidsdempend. Het is wel belangrijk dat je de juiste interieurbeplanting hiervoor kiest, want niet iedere plant heeft dit voordeel.

Interieurbeplanting Hogeschool Almere

Verhoging van productiviteit

Uit een onderzoek van de Universiteit van Cardiff is gebleken dat interieurbeplanting ervoor zorgt dat de productiviteit stijgt. Er wordt meer en beter werk afgeleverd. De productiviteit steeg in dit onderzoek met maar liefst 15%. Op die manier zijn de planten snel terugverdiend. 

Vermindering van stress en ziekteverzuim

Een ander groot voordeel van interieurbeplanting is dat het stress verminderd. In de samenleving van tegenwoordig is overmatige stress iets wat steeds vaker voorkomt en dit zorgt ervoor dat mentale klachten stijgen. Planten zorgen ervoor dat de mensen in de ruimte minder stress ervaren. Doordat de productiviteit stijgt en de stress daalt neemt het ziekteverzuim ook af.

Werknemers vergaderen

Verkoeling dankzij interieurbeplanting

Er zijn steeds meer dagen met tropische temperaturen. Wanneer het buiten warm is trekt die warmte vaak ook naar binnen. Mensen denken al snel aan ventilatoren, airco’s en de gordijnen sluiten om de ruimte zo koel mogelijk te houden. Maar de juiste interieurbeplanting kan ook zorgen voor verkoeling.

Een lust voor het oog

Tot slot is het juiste gebruik van groen in een ruimte gewoon een lust voor het oog. Het ziet er mooi uit en zorgt voor een goede indruk wanneer er bezoek komt. Het toont niet alleen dat je smaak hebt, maar ook dat je graag bijdraagt aan het vergroenen van onze samenleving.

Tips voor het kiezen van interieurbeplanting

 • Kies planten die bij uw lichtomstandigheden passen
 • Overweeg de grootte van de plant in verhouding tot de beschikbare ruimte
 • Kies planten die makkelijk in onderhoud zijn, afhankelijk van uw beschikbare tijd en vaardigheden
 • Kies planten die bij uw lichtomstandigheden passen

Verschillende lichtbehoeften

Bepalend voor het welslagen van uw interieurbeplanting is de keuze voor planten die passen bij de lichtomstandigheden in uw huis of kantoor. Planten hebben verschillende lichtbehoeften, dus het is belangrijk om deze in overweging te nemen bij het maken van de keuze voor uw beplanting. Over het algemeen kunnen planten die weinig licht nodig hebben, zoals sansevieria’s of pothos, goed overleven in donkere hoeken. Aan de andere kant hebben planten die veel licht nodig hebben, zoals orchideeën of ficussen, meer zonlicht nodig.

Past de plant in de ruimte

Overweeg de grootte van de plant in verhouding tot de beschikbare ruimte. Bij het kiezen van de juiste beplanting voor uw interieur is ook de grootte van de plant belangrijk. Zorg ervoor dat de plant niet te groot wordt voor de beschikbare ruimte, maar ook niet te klein. Hierdoor creëert u een harmonieuze verhouding tussen de plant en de ruimte.

Kies planten die makkelijk in onderhoud zijn

Tot slot is het belangrijk om te overwegen hoeveel tijd en moeite u bereid bent te besteden aan het onderhouden van uw beplanting. Sommige planten zijn zeer eenvoudig in onderhoud en vereisen weinig aandacht, terwijl andere planten meer verzorging nodig hebben. Kies planten die bij uw beschikbare tijd en vaardigheden passen, zodat u niet overweldigd raakt door het onderhoud.

In conclusie biedt interieurbeplanting talloze voordelen voor uw gezondheid, productiviteit en welzijn. Door de juiste beplanting te kiezen en te onderhouden, kunt u een frisse en gezonde werkomgeving creëren. Zo kunt u vol energie aan de slag gaan in een omgeving vol natuur.

Onze diverse opdrachtgevers

Onze interieurbeplanting vindt u in onder andere:

 • Kantoorgebouwen, 
 • Zorginstellingen, 
 • Hotels, 
 • Winkels, 
 • Scholen, 
 • Fabriekshallen 
 • En bij particulieren

Wat mooi is, moet mooi blijven! Elke opdrachtgever heeft eigen wensen. Wij luisteren, adviseren en regelen, precies zoals de opdrachtgever dat van ons verwacht.

Interieurbeplanting plaatsen

Onderhoud van interieurbeplanting

Op basis van diverse onderhoudsovereenkomsten kunnen onze eigen vakbekwame servicemedewerkers uw interieurbeplanting structureel en 100% gegarandeerd onderhouden. Om uw beplanting in goede conditie te houden is het belangrijk dat de planten op de juiste manier onderhouden worden. Het zou zonde zijn als deze mooie investering vergaat door nalatig onderhoud.

Neem contact met ons op

Wil jij meer groen creëren in een ruimte of een gebouw? Neem dan gerust contact met ons op. Samen kijken we naar wat we voor jou kunnen betekenen en hoe we samen kunnen werken aan een groenere samenleving. 

Advies van een projectadviseur
Advies van een projectadviseur

Ik ben Bart Dijkman en adviseer u graag