Sinds 1903

T 0318 51 90 39

Contactpersoon

Bart Dijkman

Bart Dijkman
Vestigingsleider

T: 06 - 53 64 73 22
E: bdijkman@ginkelgroep.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Persoonlijk advies nodig?

Interieurbeplanting

Interieurbeplanting als innovatieve groene toepassing

Van Ginkel Interieurbeplanting richt zich op de toenemende vraag naar innovatieve groene toepassingen in een gebouw. De waarden en de functies van inpandig groen worden dus steeds meer onderkend! Met het toevoegen van planten komt uw interieur tot leven. Per ruimte is verschillende welke planten het best tot zijn recht komt, daarom brengen wij altijd eerst de omgeving in kaart. Aan de hand daarvan wordt bepaald welke beplanting het best bij uw interieur past.

Groene toepassingen

Onze groene toepassingen vindt u in o.a. kantoorgebouwen, zorginstellingen, hotels, winkels, scholen, fabriekshallen en bij particulieren. Wat mooi is, moet mooi blijven! Elke opdrachtgever heeft eigen wensen. Wij luisteren, adviseren en regelen, precies zoals de opdrachtgever dat van ons verwacht.

Probleemloos groen door de juiste verzorging

Op basis van diverse onderhoudsovereenkomsten kunnen we uw binnenbeplanting structureel en 100% gegarandeerd onderhouden door onze eigen vakbekwame servicemedewerkers. Om uw beplanting in goede conditie te houden is het belangrijk dat de planten op de juiste manier onderhouden worden.

Voordelen interieurbeplanting op de werkplek

Interieurbeplanting op de werkplek kent vele voordelen. Behalve dat planten vaak mooi gevonden worden, brengt interieurbeplanting nog meer voordelen met zich mee. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Interieurbeplanting kan de luchtkwaliteit in de ruimte verbeteren
  • Achtergrondlawaai wordt verminderd dankzij planten
  • Planten kunnen stress verminderen en productiviteit verhogen
  • Planten in de werkomgeving zorgen er voor dat het ziekteverzuim omlaag kan gaan

Mede dankzij bovenstaande voordelen kan interieurbeplanting helpen bij het creëren van een rustige omgeving om in te werken of ontspannen. Wist u dat planten op kantoor een directe invloed hebben op de productiviteit van uw werknemers? Daarnaast hebben planten invloed op hoe uw werknemers zich voelen en op hun bloeddruk. Planten brengen dus vele positieve voordelen met zich mee. Wilt u meer weten over wat planten voor u opleveren? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

Projecten van Interieurbeplanting:

Utrecht haalt natuur terug in hartje stad met Wonderwoods! Het ontwerp Wonderwoods! heeft de tender Healthy Urban Quarter Utrecht gewonnen! De 2 unieke woontorens zien eruit als een verticaal bos met beplanting op de balkons en aan de gevels. Verder omvat het complex daktuinen op de daken van de verschillende verdiepingen. Het plan doet recht aan de ambities van de gemeente Utrecht voor gezond stedelijk leven. Het concept is happiness 2.0 en gaat over het terughalen van de natuur in de stad met als doel een gezonder leven. Wethouder Victor Everhardt (stationsgebied): “Het plan Wonderwoods is een aanwinst voor de stad. Er komen twee unieke woontorens die de groene, gezonde en duurzame verstedelijking uitstralen die we in Utrecht zo graag willen en die de toon zetten voor het nieuwe Beurskwartier." De torens van 70 en 90 m hoog komen aan de Croeselaan in Utrecht te staan. Het is de bedoeling dat het project medio 2022 gereed is. Ontwikkelend consortium is G & S Vastgoed / Konder Wessels projecten, Amsterdam. Het bouwkundig ontwerp is van de hand van Stefano Boeri Architetti en MVSA architecten. Arcadis landschapsarchitecten, Amersfoort tekende het esthetisch ontwerp voor de groene inrichtingselementen. Samen met Van den Berk Boomkwekerijen uit St. Oedenrode, heeft de Koninklijke Ginkel Groep de afgelopen maanden gewerkt aan de technische uitwerking om de realisatie en het onderhoud van alle groene inrichtingscomponenten daadwerkelijk mogelijk te maken.   Wonderwoods! wordt gerealiseerd op een locatie die voor ons bedrijf reeds bekend is, direct ernaast wordt op dit moment hard gewerkt aan Rijkskantoor De Knoop. De Koninklijke Ginkel Groep realiseert de daktuinen en interieurbeplanting & groene binnengevels van dit gebouw.   Meer afbeeldingen van dit project vindt u op: https://mvsa-architects.com/project/a-green-oasis-downtown-utrecht-huq-healthy-urban-quarters-jaarbeurs/   We feliciteren de gemeente Utrecht met deze “groene long” in hartje centrum  

Van Ginkel Interieurbeplanting richt zich op de toenemende vraag naar innovatieve groene toepassingen in een gebouw. De waarden en de functies van inpandig groen worden dus steeds meer onderkend! Met het toevoegen van planten komt uw interieur tot leven. Per ruimte is verschillende welke planten het best tot zijn recht komt, daarom brengen wij altijd eerst de omgeving in kaart. Aan de hand daarvan wordt bepaald welke beplanting het best bij uw interieur past. Een groene gevel binnen als fraaie eyecatcher Verticale plantenwanden, levend groene muren, groene gevels binnen, groene schilderijen of moswanden creëren een maximale beleving van groen in de binnenruimte. Een groene binnengevel is een blikvanger Met een groenwand in uw gebouw of woning creëert u tegelijk een rustpunt én een fraaie eyecatcher. Uitgekiende plantencombinaties smelten we samen tot een afwisselende dromerige junglesfeer, een strak architectonisch groenpatroon of een veelkleurig groen schilderij. Binnenklimaat groene gevel Groenwanden zijn echter niet alleen mooi, maar dragen door de luchtzuiverende werking bij aan een aangenaam binnenklimaat. Tevens leveren groenwanden een belangrijke bijdrage aan de juiste luchtvochtigheid in een gebouw. Groenwanden verhogen de arbeidsproductiviteit en nemen door hun rustgevende invloed stress weg. Bijgaande foto’s zijn genomen bij een project van Van Ginkel Interieurbeplanting waar zij de engineering, beplantingsplan en aanleg heeft gerealiseerd in nauwe samenwerking met Wallflore Systems.  

Van Ginkel Interieurbeplanting heeft bij een particulier in Den Haag een tweetal groene wanden gerealiseerd. Een bijzondere leefomgeving waar binnengroen er echt toe doet. Onderstaande tekst van de ontwerpers geeft mooi de belevingssfeer aan.   warm en weelderig Na beëindiging van het werkzame leven in Afrika keert de opdrachtgever uiteindelijk terug naar het (vaak koude) Nederland. Daar wordt een karaktervolle woning met stadspatio in het centrum betrokken. Deze patio is rondom omgeven door meerlaagse opgaande bebouwing en forse blinde gevels. Op 1 aanwezige palmboom(!) na, is er verder weinig sfeer aan het geheel te ontdekken. Het grote verschil in temperatuur tussen beide continenten vormde het idee om 1/3 deel van de patio te transformeren naar een extra leefruimte. Uitgevoerd in de vorm van een permanent overkapte, lichte en warme (tropische) kas. De gehele achterwand is hierbij uitgevoerd als groene vegetatiewand. Dit principe wordt in verkleinde versie ook op één van de wanden in de woonkamer herhaald. Hierdoor worden vanuit de woonkamer bezien beide ruimtes fraai met elkaar verbonden, zeker wanneer de grote metalen schuifpuien geopend zijn. Ook is de kas voorzien van een brede gashaard die het gebruik in alle seizoenen garandeert. Deze haard is onderdeel van een bouwkundige wand die buiten de kas als plantenbak doorloopt en hiermee de overgang van binnen naar buiten verzacht. Het besloten karakter van de patio zorgt ter plekke voor een specifiek microklimaat. Dit biedt de mogelijkheid om de kleurrijke, weelderige tropische beplantingssfeer uit de kas ook in de patio zelf door te trekken. De pal tegenover de kas gelegen gevel van de berging is voorzien van een Afrikaanse print als passende achtergrond van het geheel. Afrika mag dan wel ver weg zijn, maar is desondanks toch volop en vooral uitbundig aanwezig! tekst: Donders! & van der heiden

Van Ginkel Interieurbeplanting Lely Campus te Maassluis heeft het binnengroen gerealiseerd. Hierbij zijn verschillende facetten van interieurbeplanting toegepast zoals Planten in potten, Boom in ontvangstruimte en vitaal groen in een assemblagehal. De binnentuin is onderdeel van het project ‘Lely Campus’. Van Ginkel Interieurbeplanting heeft naar een ontwerp van plein06 en in samenwerking met plein06, Doepel Strijkers en ConsortArchitects deze binnentuin gerealiseerd. Dit project is genomineerd voor Interieurbeplanting van het Jaar 2017 geïnitieerd door de brancheorganisatie VHG. Interieurbeplanting Lely Binnentuin In de duurzame productielocatie van de Lely Groep in Maassluis ligt een groene binnentuin ter grootte van 100 m2. Een eyecatcher in het midden van de grote bedrijfshal. Deze binnentuin zorgt niet alleen voor een bijzondere werkomgeving, maar draagt vooral bij aan een goede zuurstof- en vochtregulatie. Binnen de witte kaders staat een elftal bomen met daaronder grassen. Door het grote daklicht valt er een bijzondere lichtinval in de hal tussen de bomen.De tuin functioneert als groene long in de assemblagehal van het fabrieksterrein. . Rondom de binnentuin vinden precieze pre-assemblage activiteiten plaats waarvoor goed licht een belangrijke vereiste is. Voor de medewerkers is de binnentuin een echte aanwinst in hun dagelijkse werkomgeving. Ook de 6.000 bezoekers die Lely jaarlijks in de productielocatie ontvangt zijn positief verrast wanneer zij in de fabriek bomen zien staan. Menigeen voelt ook even of de bomen wel ‘echt’ zijn. De bomen zijn zorgvuldig gekozen: ‘Bucida Buceras’. Deze tropische boomsoort kan het binnenklimaat van de hal goed aan en heeft toch een inheemse uitstraling. Daarnaast zijn ze gemakkelijk te snoeien om de bijzondere lichtinval te kunnen behouden. Onderin groeit de grassoort ‘Liriope’. Dit gras heeft een hoge dichtheid waardoor er een volledige groen tapijt ontstaat. Door de lengte van het gras valt het net iets over de witte rand van de tuin heen.  

Wat klanten over ons zeggen

‘De Koninklijke Ginkel Groep koppelt de kwaliteiten van een grote, professionele groenaannemer met brede kennis en expertise en mankracht aan de liefde, zorg en flexibiliteit die hoort bij een familiebedrijf.  Ik herken bij hen niet alleen de alles overstijgende passie voor groen maar ook een continue aandacht voor vernieuwing. Het is juist dit, dat KGG tot een aantrekkelijke partner maakt.’

Hank van Tilborg, directeur H+N+S Landschapsarchitecten

‘Mijn architect kwam met het idee om ‘groen’ op onorthodoxe wijze toe te passen in ons nieuw te ontwerpen huis. Wij waren daarmee de eerste klant van de Ginkel Groep die voor een groene wand in een woonhuis koos. We vertrouwden volledig op de adviezen van de architect en de Ginkel Groep. De groene wand bracht niet alleen esthetische waarde, de hele atmosfeer van het huis kwam in balans in de zin van een uitmuntende luchtkwaliteit. We noemen de groene wand onze jungle.’

Particulier te Amsterdam

“Van Ginkel verzorgt sinds een aantal jaren naar tevredenheid het tuinonderhoud voor Stadgenoot. De planning en uitvoering van onderhoudswerkzaamheden is inzichtelijk en past bij het vastgestelde kwaliteitsbeeld. Ook is Van Ginkel een goede partner in advies- en ontwerptrajecten voor nieuwe tuinen. Kortom als Stadgenoot zijn we een tevreden klant.

Stadgenoot; woningcorporatie te Amsterdam