Sinds 1903

T 0318 51 90 39

Bart Dijkman

Neem contact met mij op als u vragen heeft over Interieurbeplanting.

Bart Dijkman | Vestigingsleider

T: 06 - 53 64 73 22
E: bdijkman@ginkelgroep.nl

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Persoonlijk advies nodig?

Interieurbeplanting als innovatieve groene toepassing

Van Ginkel Interieurbeplanting richt zich op de toenemende vraag naar innovatieve groene toepassingen in een gebouw. De waarden en de functies van inpandig groen worden dus steeds meer onderkend! Met het toevoegen van planten komt uw interieur tot leven. Per ruimte is verschillende welke planten het best tot zijn recht komt, daarom brengen wij altijd eerst de omgeving in kaart. Aan de hand daarvan wordt bepaald welke beplanting het best bij uw interieur past.

Groene toepassingen

Onze groene toepassingen vindt u in o.a. kantoorgebouwen, zorginstellingen, hotels, winkels, scholen, fabriekshallen en bij particulieren. Wat mooi is, moet mooi blijven! Elke opdrachtgever heeft eigen wensen. Wij luisteren, adviseren en regelen, precies zoals de opdrachtgever dat van ons verwacht.

Probleemloos groen door de juiste verzorging

Op basis van diverse onderhoudsovereenkomsten kunnen we uw binnenbeplanting structureel en 100% gegarandeerd onderhouden door onze eigen vakbekwame servicemedewerkers. Om uw beplanting in goede conditie te houden is het belangrijk dat de planten op de juiste manier onderhouden worden.

Voordelen interieurbeplanting op de werkplek

Interieurbeplanting op de werkplek kent vele voordelen. Behalve dat planten vaak mooi gevonden worden, brengt interieurbeplanting nog meer voordelen met zich mee. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Interieurbeplanting kan de luchtkwaliteit in de ruimte verbeteren
  • Achtergrondlawaai wordt verminderd dankzij planten
  • Planten kunnen stress verminderen en productiviteit verhogen
  • Planten in de werkomgeving zorgen er voor dat het ziekteverzuim omlaag kan gaan

Mede dankzij bovenstaande voordelen kan interieurbeplanting helpen bij het creëren van een rustige omgeving om in te werken of ontspannen. Wist u dat planten op kantoor een directe invloed hebben op de productiviteit van uw werknemers? Daarnaast hebben planten invloed op hoe uw werknemers zich voelen en op hun bloeddruk. Planten brengen dus vele positieve voordelen met zich mee. Wilt u meer weten over wat planten voor u opleveren? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

Projecten Interieurbeplanting

Bekijk alle projecten

Datum: 13-03-2017

Van Ginkel Interieurbeplanting richt zich op de toenemende vraag naar innovatieve groene toepassingen in een gebouw. De waarden en de functies van inpandig groen worden dus steeds meer onderkend! Met het toevoegen van planten komt uw interieur tot leven. Per ruimte is verschillende welke planten het best tot zijn recht komt, daarom brengen wij altijd eerst de omgeving in kaart. Aan de hand daarvan wordt bepaald welke beplanting het best bij uw interieur past. Een groene gevel binnen als fraaie eyecatcher Verticale plantenwanden, levend groene muren, groene gevels binnen, groene schilderijen of moswanden creëren een maximale beleving van groen in de binnenruimte. Een groene binnengevel is een blikvanger Met een groenwand in uw gebouw of woning creëert u tegelijk een rustpunt én een fraaie eyecatcher. Uitgekiende plantencombinaties smelten we samen tot een afwisselende dromerige junglesfeer, een strak architectonisch groenpatroon of een veelkleurig groen schilderij. Binnenklimaat groene gevel Groenwanden zijn echter niet alleen mooi, maar dragen door de luchtzuiverende werking bij aan een aangenaam binnenklimaat. Tevens leveren groenwanden een belangrijke bijdrage aan de juiste luchtvochtigheid in een gebouw. Groenwanden verhogen de arbeidsproductiviteit en nemen door hun rustgevende invloed stress weg. Bijgaande foto’s zijn genomen bij een project van Van Ginkel Interieurbeplanting waar zij de engineering, beplantingsplan en aanleg heeft gerealiseerd in nauwe samenwerking met Wallflore Systems.   Lees meer...

Datum: 10-01-2017

Van Ginkel Interieurbeplanting heeft bij een particulier in Den Haag een tweetal groene wanden gerealiseerd. Een bijzondere leefomgeving waar binnengroen er echt toe doet. Onderstaande tekst van de ontwerpers geeft mooi de belevingssfeer aan.   warm en weelderig Na beëindiging van het werkzame leven in Afrika keert de opdrachtgever uiteindelijk terug naar het (vaak koude) Nederland. Daar wordt een karaktervolle woning met stadspatio in het centrum betrokken. Deze patio is rondom omgeven door meerlaagse opgaande bebouwing en forse blinde gevels. Op 1 aanwezige palmboom(!) na, is er verder weinig sfeer aan het geheel te ontdekken. Het grote verschil in temperatuur tussen beide continenten vormde het idee om 1/3 deel van de patio te transformeren naar een extra leefruimte. Uitgevoerd in de vorm van een permanent overkapte, lichte en warme (tropische) kas. De gehele achterwand is hierbij uitgevoerd als groene vegetatiewand. Dit principe wordt in verkleinde versie ook op één van de wanden in de woonkamer herhaald. Hierdoor worden vanuit de woonkamer bezien beide ruimtes fraai met elkaar verbonden, zeker wanneer de grote metalen schuifpuien geopend zijn. Ook is de kas voorzien van een brede gashaard die het gebruik in alle seizoenen garandeert. Deze haard is onderdeel van een bouwkundige wand die buiten de kas als plantenbak doorloopt en hiermee de overgang van binnen naar buiten verzacht. Het besloten karakter van de patio zorgt ter plekke voor een specifiek microklimaat. Dit biedt de mogelijkheid om de kleurrijke, weelderige tropische beplantingssfeer uit de kas ook in de patio zelf door te trekken. De pal tegenover de kas gelegen gevel van de berging is voorzien van een Afrikaanse print als passende achtergrond van het geheel. Afrika mag dan wel ver weg zijn, maar is desondanks toch volop en vooral uitbundig aanwezig! tekst: Donders! & van der heiden Lees meer...

Dit zeggen klanten over ons:

‘De Koninklijke Ginkel Groep koppelt de kwaliteiten van een grote, professionele groenaannemer met brede kennis en expertise en mankracht aan de liefde, zorg en flexibiliteit die hoort bij een familiebedrijf.  Ik herken bij hen niet alleen de alles overstijgende passie voor groen maar ook een continue aandacht voor vernieuwing. Het is juist dit, dat KGG tot een aantrekkelijke partner maakt.’

Hank van Tilborg, directeur H+N+S Landschapsarchitecten

‘Mijn architect kwam met het idee om ‘groen’ op onorthodoxe wijze toe te passen in ons nieuw te ontwerpen huis. Wij waren daarmee de eerste klant van de Ginkel Groep die voor een groene wand in een woonhuis koos. We vertrouwden volledig op de adviezen van de architect en de Ginkel Groep. De groene wand bracht niet alleen esthetische waarde, de hele atmosfeer van het huis kwam in balans in de zin van een uitmuntende luchtkwaliteit. We noemen de groene wand onze jungle.’

Particulier te Amsterdam

“Van Ginkel verzorgt sinds een aantal jaren naar tevredenheid het tuinonderhoud voor Stadgenoot. De planning en uitvoering van onderhoudswerkzaamheden is inzichtelijk en past bij het vastgestelde kwaliteitsbeeld. Ook is Van Ginkel een goede partner in advies- en ontwerptrajecten voor nieuwe tuinen. Kortom als Stadgenoot zijn we een tevreden klant.

Stadgenoot; woningcorporatie te Amsterdam