T 0318 51 90 39

Contactpersoon

Zwemvijvers - Jorrit Zwart

Jorrit Zwart
Projectadviseur

T: 06 - 49 40 95 00
E: jzwart@ginkelgroep.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Persoonlijk advies nodig?

Tuinaanleg

Tuinaanleg toegepast op uw situatie

De tuin is niet alleen maar een buitenverblijf, maar een onderdeel van uw woon- en leefomgeving. Een tuin biedt ontspanning en vermaak. Steeds meer mensen hebben behoefte aan een verzorgde buitenomgeving.

Wij zijn gespecialiseerd in tuinaanleg. Of het nu om een moderne tuin, een stadstuin, een klassieke tuin of onderhoudsvriendelijke tuin gaat, wij helpen u graag.

Wellicht heeft u een idee over de kleurstelling, type tuin of een wens wat u in uw tuin wilt doen. Onze medewerkers zijn vakbekwaam en beschikken over veel materiaal- en plantkennis.

Interesse in een tuin aangelegd op uw situatie? Vraag dan een brochure aan!

Tuinadvies als basis voor tuinaanleg

Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om uw wensen en tuin ideeën door te nemen en kunnen een schetsontwerp voor u maken om u alvast een idee te geven hoe uw ultieme tuinbeleving eruit zou kunnen zien.
Onze mensen laten de seizoenen leven, kleuren sprankelen en zij kunnen er zelfs voor zorgen dat u uw handen minimaal of niet vies hoef te maken en uw tuinaanleg toch verzorgd is.

Een passend tuinontwerp

Het maken van een definitief tuinontwerp is een vak apart. Een tuinarchitect zorgt ervoor dat planten, materialen, kleuren en het gebruik van de ruimte optimaal op elkaar afgestemd zijn.
Zo ontstaat een tuin die leeft, waar u van geniet en waar de natuur tot wasdom komt. Indien gewenst adviseren wij u over een tuinarchitect die bij u en uw tuinwensen past.

Vakmanschap en ervaring als het gaat om tuinaanleg

De Koninklijke Ginkel Groep heeft jarenlange ervaring in het aanleggen van tuinen. Of het nu om een moderne tuin, onderhoudsvrije tuin, kindvriendelijke tuin, natuurlijke tuin of om een stadstuin gaat, wij zorgen ervoor dat de juiste mensen bij u langskomen om u van advies te voorzien over de tuininrichting, communiceren over de stappen die worden ondernomen en komen onze afspraken na om samen tot een prachtig eindresultaat komen.

Welke tuinen zijn er mogelijk?

Wij hebben veel ervaring met de aanleg van tuinen. U kunt onder meer denken aan:

  • Klassieke tuinen
  • Onderhoudsvriendelijke tuinen
  • Onderhoudsvrije tuinen
  • Moderne tuinen
  • Exclusieve tuinen
  • Stadstuinen

Kwaliteit

De Koninklijke Ginkel Groep is ISO 9001, VCA** en Groenkeur gecertificeerd. Daarnaast werken wij ook via ons eigen kwaliteitssysteem. Voor u als klant zijn deze keurmerken een kwaliteitswaarborg voor vakbekwaamheid, betrouwbaarheid en duidelijkheid.

Uw tuin laten aanleggen?

Wilt u uw tuinaanleg laten doen door Koninklijke Ginkel Groep? Vraag dan direct een brochure aan of maak vrijblijvend een afspraak met één van onze specialisten.

Projecten van Tuinaanleg:

Je kunt straks naar hartenlust zwemmen en spelen in het nieuwe buitenbad van zwembad De Peppel in Ede. Het allereerste, natuurgezuiverde buitenbad van Nederland, gaat medio 2019 open en er wordt op dit moment hard gewerkt door Van Ginkel Veenendaal om dit voor elkaar te krijgen. De basis van het zwembad is klaar en het bad wordt op dit moment gevuld. Het bad zal aantrekkelijk zijn voor jong en oud. Het buitenbad bestaat uit een bad om baantjes te trekken, een kinderbad en een waterloop. Deze speelse waterloop is speciaal voor de kleinsten. Dit gedeelte is erg overzichtelijk voor ouders en de kinderen kunnen er uren druk zijn met het bewegende water en het openzetten van sluisjes. Op de foto’s is te zien hoe deze waterloop vorm krijgt. Het thema ‘De Veluwe’, wat door de gemeente Ede breed wordt toegepast, zal worden doorgevoerd in de tuin. Een groene oase met daarin een prachtig natuurgezuiverd buitenbad moet de bezoeker wat anders gaan bieden dan ze van een buitenbad gewend zijn. De uitvoering van dit buitenbad en de volledige buitenruimte wordt gerealiseerd door Van Ginkel Veenendaal en Rosa Novum, beiden onderdeel van de Koninklijke Ginkel Groep. Het ontwerp is van de Koninklijke Ginkel Groep, in samenwerking met Wasserwerkstatt.

We zijn ontzettend trots dat wij het eerste openbare natuurgezuiverde buitenbad in Nederland mogen maken. Bij Zwembad De Peppel in Ede realiseren wij op dit moment in het buitenterrein een buitenbad wat volledig op natuurlijke wijze wordt gezuiverd. De gemeente Ede gelooft in innovatie en verduurzaming van de leefomgeving. Gisteren hebben onze Biotop natuurlijk waterspecialisten het plantengedeelte onder handen genomen. Op de foto's is dit te herkennen aan het witte beschermdoek en het groene folie. Daarnaast zijn ze druk bezig met het maken van leidingen en het aansluiten van skimmers en inspuiters. De skimmers zijn de witte bakken op de stalen beugels die aan de wand hangen en zorgen ervoor dat oppervlakte vuil van het zwembad wordt verwijderd. Vanuit de skimmer wordt het water door een pomp naar het speciaal door Biotop ontworpen filter gezuiverd en teruggebracht naar het zwemgedeelte via de inspuiters van het bad. Vandaag is de betonnen vloer van het zwemgedeelte gestort. Er zal op onze website geregeld aandacht worden besteed aan de ontwikkelingen en de voortgang van dit project. Het ontwerp is gemaakt door de Koninklijke Ginkel Groep in samenwerking met Wasserwerkstatt. Het buitenzwembad gaat medio 2019 open!

Park Spoorloos, het park achter het monumentale stationsgebouw in Delft, wordt op dit moment gerealiseerd door de Koninklijke Ginkel Groep in opdracht van Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft. Op dit moment zijn twee vestigingen van de Ginkel Groep, Van Ginkel Veenendaal en Hoveniersbedrijf P. van der Eijk, actief met het realiseren van dit prachtige project. De grote trappen van (beton)treden zijn inmiddels gemaakt en op dit moment zijn we bezig met de voorbereidingen voor de beplanting. Deze week worden er 27 bomen geplant. De cortenstalen staven die geplaatst zijn, symboliseren de oude spoorlijnen. Medio november zal dit project gereed zijn.  

Restaurant La Place heeft recent een nieuwe locatie geopend in Nijmegen. Er is een dakterras gemaakt die een prachtig uitzicht geeft over het stadscentrum van Nijmegen en rivier de Waal. Dit dakterras staat vol met verse kruiden van Hrbs. Gasten van het restaurant kunnen de kruiden gebruiken om hun gerecht op smaak te brengen of om te genieten van een heerlijk kopje kruidenthee. In samenwerking met MOSS Amsterdam heeft de Koninklijke Ginkel Groep invulling mogen geven aan de groene invullingen op het dakterras. De cortenstalen plantenbakken, samen met de beplanting vormen een prachtig beeld. De klimrekken worden begroeid door klimplanten. De 40 jaar oude perenboom (Pyrus communis ‘Conference’) geeft de stadstuin een uniek karakter. Naast het verhogen van de biodiversiteit in de stad was het doel van La Place om haar gasten een stukje natuur te bieden om tot rust te komen midden in de stad onder het genot van een lunch of een drankje. Groen in het stedelijk gebied is een zeer actueel thema en wordt inmiddels ook op waarde geschat. Groen is meer dan alleen de aankleding van het gebouw en omgeving, het is een belangrijk component in duurzaamheid en biodiversiteit. Het duurzaamheidskeurmerk BREEAM heeft tot doel duurzame gebouwen te realiseren met minimale milieu-impact. Steeds vaker vormen de BREEAM-richtlijnen het uitgangspunt bij nieuwbouw, renovatie en gebiedsontwikkeling.  Een BREEAM keurmerk hangt niet alleen af van technische toepassingen van het gebouw of van het terrein. Groen kan hierin ook een hele belangrijke rol vervullen. Een goede BREEAM-score verhoogt de waarde van een gebouw. Daarnaast versterkt het je (groene) imago en garandeert een groen gebouw een gezondere en productievere leef- en werkomgeving. De Koninklijke Ginkel Groep heeft de kennis in huis om concreet invulling te geven aan duurzame vraagstukken met betrekking tot gebouwen. Onze adviseurs zijn enorm enthousiast en informeren u graag vrijblijvend.

Wat klanten over ons zeggen

‘De Koninklijke Ginkel Groep koppelt de kwaliteiten van een grote, professionele groenaannemer met brede kennis en expertise en mankracht aan de liefde, zorg en flexibiliteit die hoort bij een familiebedrijf.  Ik herken bij hen niet alleen de alles overstijgende passie voor groen maar ook een continue aandacht voor vernieuwing. Het is juist dit, dat KGG tot een aantrekkelijke partner maakt.’

Hank van Tilborg, directeur H+N+S Landschapsarchitecten

‘Mijn architect kwam met het idee om ‘groen’ op onorthodoxe wijze toe te passen in ons nieuw te ontwerpen huis. Wij waren daarmee de eerste klant van de Ginkel Groep die voor een groene wand in een woonhuis koos. We vertrouwden volledig op de adviezen van de architect en de Ginkel Groep. De groene wand bracht niet alleen esthetische waarde, de hele atmosfeer van het huis kwam in balans in de zin van een uitmuntende luchtkwaliteit. We noemen de groene wand onze jungle.’

Particulier te Amsterdam

“Van Ginkel verzorgt sinds een aantal jaren naar tevredenheid het tuinonderhoud voor Stadgenoot. De planning en uitvoering van onderhoudswerkzaamheden is inzichtelijk en past bij het vastgestelde kwaliteitsbeeld. Ook is Van Ginkel een goede partner in advies- en ontwerptrajecten voor nieuwe tuinen. Kortom als Stadgenoot zijn we een tevreden klant.

Stadgenoot; woningcorporatie te Amsterdam