T 0318 51 90 39
mf17848 - Daktuin zelf ontwerpen

Daktuin zelf ontwerpen

Niet iedereen heeft het geluk een eigen voor- of achtertuin te hebben. Echter mag u zich ook een geluksvogel noemen als u een mooie daktuin heeft. Veel mensen onderschatten hoeveel kanten je op kunt met een eigen daktuin. Het is meer dan een vlonder aankleden met een paar plantenbakken! Nutteloos dakoppervlak veranderen in sfeervolle plekken. Van vijver tot overkapping tot een grasdak, het is mogelijk op een dakterras. Zo kunt u uw dakoppervlak optimaal benutten en kunt u alsnog genieten van groen, ook als u geen voor- of achtertuin heeft. Het onderhoud van de daktuin is te vergelijken met dat van een normale tuin. Het hangt er natuurlijk vanaf wat voor soort beplanting er op de daktuin is of dat u juist alleen maar gebruik heeft gemaakt van bestrating. 

Dakterras laten aanleggen door specialisten

U heeft besloten iets met uw dakoppervlak te gaan doen, maar weet nog niet goed wat. Het is belangrijk dat u de aanleg van uw dakterras laat doen door specialisten die de juiste technische vaardigheden onder de knie hebben. Dit garandeert dat u nog jarenlang plezier van het dakterras heeft. De specialisten leggen uw dakterrassen foutloos, duurzaam en professioneel aan.

Elk soort dakterras heeft zijn eigen specifieke aanpak. Niet alle dakoppervlak is immers hetzelfde. Soms moeten materialen naar bepaalde hoogtes worden gebracht, hier hebben specialisten geen moeite mee.

Voordelen van een daktuin

Het plezier dat de gebruiker heeft van een daktuin is lang niet het enige voordeel. Daken die begroeid zijn hebben onder andere de volgende voordelen:

  • Biodiversiteit neemt toe
  • Regenwater wordt langzaam afgevoerd
  • De daktuin heeft een isolerende werking
  • De dakbedekking gaat langer mee
  • Meer gebruiksmogelijkheden van het dak

Voorbeeld dakterras in Amsterdam

Koninklijke Ginkel Groep heeft de aanleg van het grootste dakterras in Amsterdam verzorgd. Dit is het dakterras van NEMO, het technologiemuseum in Amsterdam. Dit dakterras heeft een prachtig uitzicht over de stad Amsterdam. Het dakterras in Amsterdam ziet u op de foto. 

Contactformulier:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.