PurePools staat voor een behoedzame en respectvolle omgang met de natuur. Dat hoeft echter niet ten koste te gaan van uw zwemplezier. Daarom worden onze zwembaden uitsluitend geplaatst in combinatie met het natuurlijke zuiveringssysteem van Biotop. Hierbij zorgen een biofilter en een gepatenteerd fosfaatfilter voor de natuurlijke zuivering van het water. Door de unieke combinatie van de beproefde componenten uit het zwemvijversysteem én uitstekende wandisolatie minimaliseren we het stroomverbruik en optimaliseren we de zuivering van uw zwemwater. In combinatie met een onafhankelijk functionerende zwembadrobot heeft u zo op elk gewenst moment het schoonste en meest natuurlijke zwemwater tot uw beschikking.

Natuurzwembad afmetingen

De PurePools zijn verkrijgbaar in vier verschillende afmetingen. De zwembaden hebben een standaard diepte van anderhalve meter.

 • 1200 x 410 cm.
 • 1000 x 410 cm.
 • 800 x 410 cm.
 • 600 x 300 cm.

De PurePools zijn verkrijgbaar in vier verschillende kleuren. Deze kleuren hebben elk een eigen karakter en uitstraling. Door het gebruik van hoogwaardige grondstoffen heeft de coating een extreem lange levensduur.

 • Telegrijs
 • Blauwgrijs
 • Antraciet
 • Olijfgroen

Verschillende mensen, verschillende smaken. Daarom kunt u kiezen tussen diverse hoogwaardige (inloop)trappen. Doordat de trap wordt uitgevoerd in de gekozen zwembadkleur, sluit deze naadloos aan op het design.

 • Zwevende trap
 • Smalle inbouwtrap links en rechts
 • Smalle inbouwtrap rechts
 • Smalle inbouwtrap links
 • Inbouwtrap over de gehele breedte

De warmte van veiligheid

Een zwembad van PurePools is niet alleen in de zomer een genot voor lichaam en geest. Ook in de wat koudere seizoenen kan uitstekend gebruikt worden gemaakt van uw eigen natuurlijke oase. Door middel van een warmtepomp en een roldeck kan het zwembad op een aangename temperatuur worden gebracht én gehouden. Door de hoogwaardige wand- en vloerisolatie van het zwembad worden de energiekosten gereduceerd.

Daarnaast zorgt het automatische roldeck voor een vermindering van onderhoud én extra veiligheid met betrekking tot kinderen en huisdieren. Een voorgemonteerd roldeck van PurePools is in diverse kleuren verkrijgbaar, zodat deze perfect aansluit op de uitstraling van het zwembad. Bovendien zijn er roldeck lamellen verkrijgbaar met een solar functie. Deze zorgen voor extra wateropwarming door zonne-energie.

Jaarrond een aangename temperatuur

Dankzij de hoogwaardige componenten en doorontwikkelde techniek genereert een Poolstage warmtepomp warmer water met minder vermogen, dus minder elektriciteitsverbruik. Dat levert zeer hoge COP-prestaties tot 6,57. Een Poolstage warmtepomp is daardoor energiezuiniger dan verwarming met gas. Voor u etekent dit meer zwemplezier (constante temperatuur van bijv. 29°C) en een lagere energiefactuur. Voor het milieu betekent dit minder CO2.

Waar u ook bent, met uw smartphone en de gratis Smart Pool Heater app kunt u uw Poolstage warmtepomp ‘remote’ volgen en bedienen. De units zijn namelijk standaard uitgerust met een wifimodule. Zo kunt u de zwembadtemperatuur op afstand regelen en uw warmtepomp op afstand in- en uitschakelen.

Ontdek de sfeer van licht

Onderwaterverlichting geeft uw zwembad van PurePools ook in de avonden een magische ambiance. De speciaal ontwikkelende, en vooraf ingebouwde, lampen geven niet alleen een mooie sfeer, maar zijn, door het gebruik van LED, ook nog eens energiezuinig. Met een afwerking in rond of vierkant RVS, hebben de lampen een luxe uitstraling. Gaat u voor modern wit licht of toch voor de instelbare RGB variant met diverse kleuren?

Een sportieve beleving

Met een voorgemonteerde jetstream kunt u uw privé-zwembad ook goed gebruiken voor trainingsdoeleinden. U zwemt tegen de stroom in die wordt gecreëerd door de pomp, waardoor u stilstaand baantjes kunt trekken in elke gewenste zwemslag. Daarnaast brengt een jetstream ook veel waterplezier voor kinderen. Eerst tegen de stroom in ploeteren en je er vervolgens op laten meevoeren is toch het leukste wat er is?

Verfijnde techniek voor optimaal gemak

Met de keuze voor een zwembad van PurePools kiest u voor hoogwaardige kwaliteit en optimaal gebruikersgemak. Uw zwembad kan, in vergelijking met een bouwkundig bad, uiterst snel geplaatst worden. Daarnaast is het zwembad aangepast en voorbereidt op alle componenten van het Biotop zuiveringssysteem. Zo kunt u nog sneller genieten van uw eigen PurePools natuurlijk zwembad.

Binnen no-time genieten

Naast onder andere een strak en naadloos design, hoge waterlijn en eenvoudig onderhoud is ook de snelle plaatsing van een PurePools zwembad een groot voordeel ten opzichte van een bouwkundige oplossing.

Voorbereiding

Bepaling van plaats en maatvoering, grondverplaatsing en eventuele bronbemaling zijn werkzaamheden die alvorens plaatsing van een PurePools worden uitgevoerd. Daarnaast wordt, voor optimale stabiliteit en duurzaamheid, een betonvloer gestort waarop het bad geplaatst zal worden.

Plaatsing

Na alle voorbereidende werkzaamheden kan het PurePools zwembad worden geplaatst. Middels een dieplader wordt het zwembad afgeleverd en vervolgens, met behulp van een hijskraan, op de juiste positie geplaatst. Vervolgens wordt het bad, met behulp van speciale profielen, waterpas gesteld. De plaatsing van een PurePools zwembad duurt gemiddeld 2 werkdagen. De gemiddelde complete bouwtijd inclusief voorbereidingen en afwerkingen is circa 1 werkweek.

Afwerking

Nadat het zwembad volgens de normen is geplaatst, kan worden gestart met de afwerking. Hieronder valt onder andere het aanvullen van de binnen- en buitenzijde van het zwembad, het aansluiten van de leidingen en het in werking stellen van de techniek.

De gemiddelde complete bouwtijd inclusief voorbereidingen en afwerkingen is circa 1 werkweek.

Waarom kiezen voor PurePools?

 • Strak en naadloos design
 • Hoge waterlijn
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Laag energieverbruik
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Vloer- en wandisolatie
 • Gegarandeerde duurzaamheid
 • Veelvuldig getest en gekeurd
 • Compatibel met Biotop techniek
 • Zeer ruime garanties