Tijdens de Tuinidee-beurs op zaterdag 18 februari werden de prijzen bekend gemaakt in de landelijke competities

Zwemvijver van het Jaar en Natuurzwembad van het Jaar.

Wij zijn trots om te kunnen melden dat de Koninklijke Ginkel Groep voor beide verkiezingen de eerste prijs heeft gewonnen.

De juryrapporten zijn lovend en we mogen wel zeggen dat we na de behaalde prijzen in 2015 en 2016 een echte specialist zijn op het gebied van Natuurlijk zwemwater!

 

Zwemvijvers te Veenendaal

‘zwemvijver in familietuin’

Het mooie ontwerp en de vakkundige uitvoering maken dat het hele gezin alle ruimte krijgt om vaak en lang te genieten van deze natuurlijke zwemvijver. De ‘geconstrueerde natuur’ is in alle opzichten van hoge kwaliteit. Het ontwerp is goed doordacht en past perfect bij de wens van de klant. De techniek is uitstekend uitgevoerd en de waterkwaliteit is daardoor ook goed. De jury is onder de indruk van de manier waarop deze zwemvijver in de bestaande tuin is ingepast: het lijkt alsof de zwemvijver er al lag, in plaats van andersom. ‘Het is heel knap hoe de samenhang is bereikt’. De natuurbeleving van deze zwemvijver met saunabarrel is dagelijks gegarandeerd in alle seizoenen. En dankzij de subtiele verlichting is de zwemvijver ook ’s avonds een plaatje.

 

Natuurlijk zwembad te Baarn

‘stijlvol natuurzwembad’

Deze inzending springt eruit vanwege de gewaagdheid van de eenvoud in het ontwerp. De heldere strakke belijning en de aansluiting van het gazon met het water geven rust. Het stijlvolle langwerpige zwembad is – als een modern Versailles – een mooi en prachtig gerealiseerd aandachtspunt in het royale groenvlak van het gazon en omringende groen van de lommerrijke tuin. Daarnaast zorgen de keuze voor een eenvoudig maar effectief filter, waterzuivering en de vakkundige realisatie dagelijks voor een uitstekende waterkwaliteit in een schoon zwembad.