Wanneer u door Veenendaal-centrum rijdt, fietst of wandelt, kunt u het bijna niet missen: de bouw van Brouwerspoort. Waar eerst het beeld overheerste van parkeerterreinen, achtergevels van winkels en de lege Hollandia Wolfabriek verrijst de komende jaren een nieuw gedeelte in het Veenendaalse centrum. Brouwerspoort geeft een typisch stadse aanblik en krijgt de charmes van een dorp: kleine pandjes, gekleurde gevels, groene pleinen, gezelligheid op straat en een slingerende gracht.

 

Op het dek van de parkeergarage is een gemeenschappelijke binnentuin gesitueerd met een bijzonder karakter; Rondom een gestileerde noordpijl is een tuin gecreëerd met  plekken waar je je even kan terugtrekken evenals plekken waar je gemeenschappelijk het een en ander kunt ondernemen.

 

In de architectuur van het gebouw zijn voorzieningen getroffen voor het toepassen van gevelbegroeiingen. Op deze wijze wordt een mooi groen decor gevormd en zijn de daktuin en gevelbegroeiing een samenhangend onderdeel van de totale architectuur geworden.

 

Projectinformatie

Project: Brouwerspoort
Plaats: Veenendaal
Opdrachtgever: Bouwcombinatie Brouwerspoort v.o.f.
Jaar van aanleg: 2010
Activiteiten: Aanleg, Daktuin
Architect bouw: A-12 architecten
Architect daktuin: Bureau Hager
Dakdekker: Winans dakwerken