Tijdens de Landelijke HEEM-dag op vrijdag 25 september jl. heeft de Koninklijke Ginkel Groep de HEEM-prijs 2015 gewonnen!

De inrichting en realisatie van de nieuwe buitenruimte van wehkamp.nl was volgens de onafhankelijke jury de hoofdprijs waard!

Bijzonder is het behalen van het duurzaamheidscertificaat BREEAM excellent op het gebouw en zijn omgeving. De Koninklijke Ginkel Groep heeft samen met Bureau Hager en Huigens en Heem voor wehkamp.nl de 11.000 m2 buitenruimte ontworpen en gerealiseerd. In opdracht van WDP is dit project gerealiseerd. Uitgangspunten waren daarbij het creëren van een duurzame tuin met maximale bijdrage aan biodiversiteit en leef- en werkgenot.

De tuin bestaat uit in de basis een gebiedseigen Heem-kruidenvegetatie met inheemse struiken en bomen. Daar overheen is een laag met functies gelegd die bijdragen aan biodiversiteit. Zo is er een insectenhotel geplaatst, natuurlijke waterpartij gerealiseerd en is een zwaluwwand aangebracht. De derde laag betreft de gebruikslaag. Hierdoor moet het gebied aantrekkelijk gemaakt worden voor bezoekers en werknemers. Door het maaien van graspaden, het plaatsen van diverse zitgelegenheden in de tuin en het toevoegen van informatieborden over de natuurlijke ingrepen worden bezoekers en werknemers uitgenodigd optimaal gebruik te maken van de tuin!

Hier leest u meer over het distributiecentrum van Wehkamp