VEENENDAAL – Het jubilerende Veenendaalse hoveniersbedrijf Koninklijke Ginkel Groep geeft Veenendaal een groen kado. Ter ere van het 110-jarig bestaan renoveert het bedrijf het plantsoen aan de Wilhelminastraat.

 

,,Ons hoveniersbedrijf viert dit jaar haar 110-jarig bestaan en daar zijn we best trots op”, zegt Bertus van den Dikkenberg. ,,Wat ooit begon met een bloemisterij en zaadhandel van de familie Van Ginkel in Veenendaal is het bedrijf inmiddels uitgegroeid tot een allround hoveniersbedrijf met 6 vestigingen en 165 medewerkers in dienst. Omdat het bedrijf al 110 jaar gevestigd is in Veenendaal hebben we besloten om de Veense samenleving iets aan te bieden in de vorm van een ‘groen’ kado.”

 

Daarover ging de Ginkel Groep in gesprek met de gemeente. ,,De gemeente gaf aan dat zij deze geste konden waarderen en heeft ons voorgesteld om het plantsoen aan de Wilhelminastraat (nabij parkeergarage Scheepjeshof) te renoveren. Wij zijn daarmee akkoord gegaan en de komende periode gaan wij deze zes plantvakken opknappen.”

 

De plantvakken worden woensdag 12 juni ingeplant. Dit gebeurt door de kinderen uit de buurt die deze middag straatspeeldag vieren. Om 14.00 uur wordt een handeling verricht door de burgemeester en een wethouder. Buurtbewoners zorgen voor een hapje en een drankje.

 

 

Bron: Veenendaalse Krant