De werkzaamheden op de Kanonswal (mussenbergbolwerk) zijn maandagmorgen met twee kanonsschoten officieel geopend. Deze werden gelost door leden van de Compagnie Grolle. De gemeente Oost Gelre wil met het opknappen van het 17e-eeuwse verdedigingsbolwerk de beleefbaarheid zichtbaar maken.

Het bolwerk bestaat uit twee gedeeltes. Een 17e-eeuws gedeelte, dat terug te vinden is in de vestigingswallen en borstwering, en het 19e-eeuwse parkgedeelte. Beide delen worden opgeknapt. De werkzaamheden zijn onder andere; onderhoud aan paden en opgangen, het herstellen van de vestigingswallen, kappen van opschot, verplaatsen vestigingwerkmeubilair (bijvoorbeeld banken en informatieborden), opknappen van de paden en trappen en de uitstraling en beleving van het vestigingbolwerk wordt geaccentueerd met behulp van stevige blokhagen aan de voet en op het bastion.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door de Ginkel Groep in combinatie met Parklaan Landschapsarchitecten en zullen voor de bouwvak gerealiseerd zijn. Het project zal voor 50% gefinancierd worden door de provincie Gelderland.

 

 

Bron: www.streekgids.nl
Foto’s: Marcel Houwer