In verband met de aanleg van een ecoduct over de Amersfoortsestraat moet de bestaande Sauna Soesterberg worden verplaatst; in de nabijheid van de Richelleweg wordt daarom een geheel nieuw spa & wellness resort gerealiseerd. Opdrachtgever Spa Soesterberg Beheer ging een intensief traject aan met bouwpartners om het ontwerp, dat wordt geïntegreerd met de ‘kloosterlijke’ bosomgeving, te realiseren.

 

Realisatie natuurzwemvijver
De 112 jaar oude Koninklijke Ginkel Groep bouwt sinds 2001 zwemvijvers met het Biotop-systeem. Zij stond daarmee aan de basis van de professionalisering van zwemvijvers in Nederland. “De zwemvijver bij Spa Soesterberg is de eerste professionele zwemvijver bij een wellness resort in Nederland.”

 

De zwemvijver voldoet aan de strenge eisen uit de aanstaande zwembadwet, is 750 m2 groot en moet voor zwemaanbod gaan zorgen in de wellness-tuin. “Gedurende alle vier de seizoenen kunnen gasten afkoelen na een opgietsessie in de buitensauna of gewoon genieten van het natuurlijk gezuiverde zwemwater.”

 

De Koninklijke Ginkel Groep ontwikkelt naast de zwemvijver de complete buitenruimte van Spa Soesterberg. In bouwteamverband is in een vroeg stadium meegedacht over de inrichting. “Hierdoor heeft de opdrachtgever tot de start van de uitvoering kans gehad het plan te optimaliseren en keuzes te maken, met een prachtig en uitgebalanceerd plan tot gevolg.”

 

Via onderstaande link kunt u het hele bericht in Stedenbouw lezen
SOESTERBERG  Spa & Wellness Resort

 

Internet: www.spasoesterberg.nl
Opdrachtgever: SPA Soesterberg Beheer BV
Architect: BrandBBA I BBA Architecten BV
Aannemer: Paul Hardonk Bouw BV
Installateur: Terberg Totaal Installatie BV
Buiteninrichting: Koninklijke Ginkel Groep