De loopbrug in de Weerdjesstraat in het centrum van Arnhem wordt een hangende tuin. Het ontwerp “Hangende tuinen van Babylon” dat Portaal Arnhem en Ginkel Groep indienden bij de ontwerpwedstrijd van het initiatief Lippenstift voor de Stad is één van de vier winnaars die vrijdagmiddag bekend werden gemaakt.

 

Alle vier de ontwerpen zullen daadwerkelijk worden uitgevoerd.

 

Arnhem, prachtige stad tussen bossen en rivier. Maar met een binnenstad die als we niet oppassen grijzer en grijzer wordt. Alle gebouwen, auto’s en asfalt maken het er op sommige plekken niet gezelliger op. Over de Weerdjesstraat ligt een foeilelijke brug.
Die loopt van een gezellig hofje naar het centrum. Dwars over één van de drukste verkeersaders van onze stad.
Over de drukke weg zweeft straks een groene wolk. Als een hangende tuin in de asfaltjungle. Zodat we bij de vele voorbijgangers een glimlach op hun gezicht toveren.
Een kleine oase, lippenstift èn zuurstof voor de stad!

 

Lees meer over dit onderwerp op de voorpagina van De Gelderlander

 

Lippenstift voor de stad brengt de creativiteit en innovatiekracht van Arnhem meer voor het voetlicht. Zoveel plekken, zoveel kansen. Kansen om te tonen hoe je een plek – tijdelijk – aangenamer kunt maken met een veegje ‘lippenstift’.

 

De opdracht van de wedstrijd “Arnhem krijgt Lippenstift” was:

  • Zoek een lelijk, verwaarloosde plek in Arnhem die een opsteker kan gebruiken
  • Werk een verrassend idee uit, wat technisch uitvoerbaar is en valt binnen het budget van max. € 15.000,-.
  • Het ontwerp moet publiek toegankelijk zijn.

Juryoordeel:

“Een idee waar je glimlachend overheen, langs of onderdoor loopt, een idee dat potentie heeft om een permanent karakter te krijgen.”