Het landelijk opererende hoveniersbedrijf Koninklijke Ginkel Groep uit Veenendaal heeft een tweede prijs gewonnen voor het aanleggen van een groendak op Hoofdkantoor KPMG te Amstelveen. Dat maakte Uwe Harzmann, directeur van Optigroen International, bekend tijdens de Opti-Groendak 2012 uitreiking in Dresden. Voor deze competitie zijn maar liefst 26 europese projecten ingezonden. De prijs is toegekend op basis van moeilijkheid en esthetische waarde van het project.

 

Met waardering is gesproken over het traject waarin kennis en kunde, alsmede complexiteit en uitstraling van het project een grote rol hebben gespeeld bij het realiseren van het dakpark met een omvang van maar liefst 15.000 vierkante meter.

 

Het dakpark is aangelegd in 2008 en 2009. Er is gebruik gemaakt van het Optigroen daktuinsysteem en is gelegen op de parkeergarage van het complex. Door gebruik te maken van deze ruimte is er sprake van een optimaal meervoudig ruimtegebruik en is het complex op een aanzienlijk kleiner grondstuk gerealiseerd.

 

In het ontwerp zijn alle gebruiksfuncties opgenomen, zoals verkeersafwikkeling, entree, voetpadenstelsel, terrassen en intensief- en extensief groen. Tevens werd op ingenieuze wijze de watertoevoer alsmede de waterafvoer gerealiseerd.

 

Lees hier meer over het project KPMG te Amstelveen