VEENENDAAL – Wim van Ginkel kan nog steeds vol trots vertellen over het Koninklijk predicaat dat hij ontving bij het 100-jarig bestaan van het familiebedrijf. Nu weer tien jaar verder, heeft de Ginkel Groep zich nog meer gespecialiseerd in de ‘groene’ wensen en duurzame oplossingen anno 2013. Koninklijke Ginkel Groep bestaat 110 jaar.

 

De vader van zijn opa startte aan de Nieuweweg met het bedrijf. ,,Het familiebedrijf Van Ginkel is altijd actief gebleven in het groen. Naast het hoveniersbedrijf kennen veel Veenendalers uit die tijd ook nog wel de bloemist tegenover De Lampegiet en natuurlijk het Tuincentrum”, zegt Wim van Ginkel.

 

,,Ons 110-jarig bestaan danken we aan onze veelvoud aan groene activiteiten en het brede scala aan opdrachtgevers. Ook zijn we nog steeds zeer actief in Veenendaal. Zo beheren we projecten bij de gemeente, Charim, de SIB en vanaf de oprichting van Patrimonium woonstichting verzorgen we voor hen het groen en boomverzorging. Daarnaast mogen we nog veel doen in de aanleg. Dit loopt uiteen van de inrichting van een rotonde tot dakterrassen.”

 

Van Ginkel won de afgelopen jaren Europese prijzen met zwemvijvers tot geveltuinen. ,,We blijven kennis en kunde combineren met innovatie en hebben naast aandacht voor nieuwe vormen van groen en tevens duurzaamheid. Zo ontstond de verticale geveltuin in Arnhem, simpelweg omdat er in de straat geen ruimte was voor de aanleg van groen. Ons bedrijfsonderdeel Interieurbeplanting maakt inmiddels ook groene gevelwanden binnen, zoals in ontvangstruimtes bij bedrijven of in winkelpanden.”

 

Verder wil Van Ginkel maatschappelijk betrokken zijn. Een gevolg is dat zij samenwerking zoekt met de sociale werkvoorzieningen, zoals IW4. ,,Ik ben blij dat we hier een goede relatie mee hebben. We willen aandacht hebben voor de minderbedeelden, ook deze mensen geven wij hier een kans en ze komen zelfs bij ons in dienst. Er was een moment dat ik als jongen met mijn vader de deur aan de Nieuweweg opende en daar stond een man met zijn zoon. School was niets voor deze jongen en of mijn vader werk had in het hoveniersbedrijf. Zo ging dat in die tijd. Van Ginkel kent heel betrokken personeel, we hebben weinig verloop wat je ziet aan de vele jubilarissen. Van 12,5 en 25 jaar tot wel 40 jaar in dienst”, haalt Van Ginkel aan.

 

Bij het 110-jarig bestaan van de Koninklijke Ginkel Groep laat Wim van Ginkel het kunnen van zijn bedrijf zien. ,,We gaan dit jubileumjaar een aantal themabijeenkomsten organiseren met als thema Groen en Gezondheid en over onder andere hoe duurzaam groen een aanwinst kan zijn voor de samenleving. Mogelijk organiseren we ook voor particulieren een bijeenkomst over de inrichting van tuinen, want het is natuurlijk heerlijk om de komende zomer weer te genieten in een tuin die helemaal bij je past. En bij Van Ginkel realiseren we bijna alle wensen”, besluit Wim van Ginkel.

 

Bron: Veenendaalse Krant