VEENENDAAL – Het is al langer bekend dat ‘groen’ goed is voor de mens, iedereen voelt zich daar beter bij. Uit onderzoek is gebleken dat een groene werkomgeving ook nog eens zorgt voor minder stress en meer arbeidsvreugde en daardoor meer arbeidsproductiviteit. En dan hebben we het nog niet over de uitstraling, imago en esthetiek.

 

De bijna 110-jarige Koninklijke Ginkel Groep staat lokaal vooral bekend als hoveniersbedrijf, maar door de jaren heen heeft zij zich ontwikkeld als een innovatief en allround groenbedrijf waar invulling gegeven wordt aan alle groene facetten van onze leef- en werkomgeving. Een prachtig voorbeeld daarvan is de ontwikkeling van de groene gevels. Tot voor kort trof men de groene gevel vooral aan de buitenzijde van gebouwen aan. Maar daar komt nu een aanvulling op: namelijk de inpandige groene wand.

 

Van Ginkel Interieurbeplanting speelt in op de enorme behoefte om planten in verticale vorm aan te brengen in gebouwen. De behoefte komt niet voor niets bovendrijven, in de eerste plaats gaat het in gebouwen om dure vierkante meters waar niet altijd ruimte is voor planten en binnentuinen. Een groene wand lost dat probleem meteen op, daarnaast willen steeds meer bedrijven en instellingen zich profileren als een ‘groene’ organisatie waarbij het daadwerkelijke groen ook best gezien mag worden.

 

Van Ginkel Interieurbeplanting is aanbieder van totaalconcepten inzake binnenbeplanting en denkt graag met u mee over mogelijke toepassingen. Naast de aanleg van binnentuinen of het leveren van planten in de door uw gewenste plantenbakken (en dat kan in alle mogelijke vormen en kleuren) kunnen onderhoudsafspraken gemaakt worden onder het mom van: ‘alles wat mooi is, moet mooi blijven’.

 

Dit artikel is ook te lezen op de site van de Veenendaalse Krant