De Feel Good Modeshow is een modeshow die geheel in het teken staat van het ondersteunen van lichamelijk-  en verstandelijk beperkte mensen. Deze jaarlijks terugkerende modeshow ondersteund een fantastisch doel in de regio. Gert-Jan Schoot van Lake Side Veenendaal is al jaren de trekker van dit prachtige eendaagse evenement waar (meervoudig) beperkte kinderen en volwassen kleding showen op een heuse catwalk. Dit jaar wordt er met de opbrengst een belevingstuin gerealiseerd in Ede bij een vestiging van zorginstelling ’s Heeren Loo.

 

In deze tuin moeten meervoudig beperkte cliënten hun zintuigen kunnen prikkelen. Het prikkelen van de zintuigen door geur, geluid, voelen en kleur is voor hen de manier om een tuin te ervaren maar lang niet altijd zo vanzelfsprekend. Sommige bewoners zijn namelijk blind en/of doof en ook nog geestelijk beperkt en krijgen op die manier niet alle prikkels binnen of op een hele andere manier.

De Ginkel Groep sponsort de komende drie jaar dit goede doel en werkt daarnaast belangeloos mee aan het realiseren van deze belevingstuin. In goed overleg met de begeleiders van de zorginstelling is er een ontwerp vervaardigt. Hierin is de beplanting leidend geworden waardoor de focus is komen te liggen op een groene, gezonde belevingstuin. In samenwerking met Meranto uit Ederveen en Beda Elektro uit Veenendaal wordt er een prachtige pergola en sfeervolle verlichting aangebracht om deze tuin helemaal af te maken.

 

Impressies

De uitvoering is inmiddels voor een deel afgerond. De komende weken wordt de laatste hand gelegd aan de tuin die in september officieel zal worden geopend.

 

Realisatie: