Woensdag 19 maart was het nationale Boomfeestdag
Dat moment greep Stadgenoot in de Borrendammebuurt aan om onder leiding van hovenier Koninklijke Ginkel Groep samen met bewoners en kinderen, 8 van de 32 nieuwe bomen te planten in de tuinen van Borrendammebuurt. Deze tuinen worden volledig op de schop genomen omdat een ongekende konijnenpopulatie er bezit van had genomen met desastreuze gevolgschade als consequentie.

Het weer was perfect! En de kinderen genoten zichtbaar van de verantwoordelijke taak om een boom te planten voor de toekomst. Een van de bomen kreeg de bijnaam krullenbolkastanje. Gedoopt naar het 8-jarige buurmeisje dat trots haar boom voor haar huis plantte.
Weetje: de boom zal de komende 10 jaar 10x harder groeien dan het meisje.

Diervriendelijke aanpak tuinrenovatie

Door Peter van Poelgeest van Duurzaam Fauna advies werd uitleg gegeven aan de kinderen over hoe de hovenier controleert of een konijnenhol verlaten is. Want we hebben een zorgvuldig plan van aanpak gemaakt om de tuinen konijnvrij te maken zonder de konijnen geweld aan te doen. Sleutelwoorden daarin zijn: leefgebied verkleinen voor de konijnen door het plaatsen van hekwerk en uitdrijfheuvels maken zodat de konijnen weg kunnen uit de tuin, maar er niet meer in terug kunnen.

 

Ter afsluiting van de feestelijkheden gingen kinderen deur aan deur om narcissen uit te delen en zo het begin van de lente te vieren.

We kijken terug op een leerzame middag, lekker weer, lekkere drankjes en hapjes, gezelligheid en natuurlijk… spierpijn na een paar uur zand scheppen.

 

Wanneer gaan we planten en zaaien??

De komende weken hopen we dat het niet te veel regent zodat in de verbeterde grond de vaste planten gezet kunnen worden en we het gras kunnen gaan inzaaien.

 

Bron: Stadgenoot