Het nieuwe TNT Post distributiecentrum op het bedrijventerrein De Batterijen in Veenendaal is met kant en klare klimophagen letterlijk in het groen gehuld. Dat is het gevolg van het ambitieuze doel van TNT om het eerste postbedrijf ter wereld te worden dat geen CO2 meer uitstoot. Veenendaal heeft de primeur: het eerste CO2-neutrale TNT distributiecentrum.

Gevelbegroening

De energievraag van het TNT distributiecentrum wordt gedekt met de inzet van zonnepanelen en een warmte- en koudeopslagsysteem. Daarnaast is de totale voorgevel van het pand voorzien van Kant & Klaar Hagen van Hedera (klimop). Door de volgroeide klimoppanelen wordt niet alleen een natuurlijk, groen aanzicht verkregen, de Kant & Klaar Hagen leveren tevens ook een belangrijke bijdrage aan extra CO2-opname en zuurstofproductie.

Meteen effect

Het Leersumse bedrijf Mobicare BV is verantwoordelijk voor de bijzondere gevelbegroeiing.
Directeur Roland Meier Mattern: “Wij zijn er trots op onze bijdrage te leveren aan het eerste CO2-neutrale distributiecentrum van TNT in Veenendaal. Juist door volgroeide kant en klare klimophagen te plaatsen, hebben we in één keer een levende, groene gevel gecreëerd. Als er losse klimopplantjes waren aangeplant, was het natuurlijke effect op z’n vroegst pas over een paar jaar merkbaar.” Namens Mobicare BV plaatste de Koninklijke Ginkel groep de hagen en draagt tevens zorg voor het onderhoud van de hagen. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een ingenieus en waterbesparend systeem.

 

Meer informatie op de website van Mobicare