Optigroen Dak- en Gevelbegroeiing uit Amersfoort is met het Retentiedak systeem genomineerd voor de Waterinnovatieprijs 2013 van de Unie van Waterschappen.

 

De waterschappen, verenigd in de Unie van Waterschappen, werken dag en nacht aan oplossingen voor het waterbeheer. Dit doen zij niet alleen; overheden, bedrijven, kennisinstellingen, belangenorganisaties en particulieren leveren gezamenlijk een onmisbare bijdrage aan het waterbeheer in Nederland. Met de uitreiking van de Waterinnovatieprijs benadrukken de waterschappen het belang van waterinnovaties, onderlinge samenwerking en het delen van ‘best practices’. 

 

Met het retentiedak type Meander heeft Optigroen de positieve eigenschappen van een standaard groendak nog meer weten te verbeteren in relatie tot de afvoercoëfficiënt.

 

Meander60 Meander30

 

 

 

 

 

 

 

De gepatenteerde Meanderplaten zijn gebaseerd op het natuurlijk verloop van rivieren en beken. De meanderende werking in de drainage- en bufferplaten zorgen voor een enorme afvoervertraging tijdens piekbuien. Hierdoor zullen de regenwaterafvoeren en uiteindelijk het rioolstelsel enorm ontlast worden.

 

Door het plaatsen van een retentiedak type meander zijn extra maatregelen zoals overloopgebieden, wadi’s en bassin niet meer noodzakelijk.

 

Het Retentiedak type Meander dingt mee naar de prestigieuze Waterinnovatieprijs 2013.  De prijs heeft de afgelopen jaren al vele aansprekende en innovatieve ideeën opgeleverd.
De Koninklijke Ginkel Groep heeft al een groot aantal daken met het Meandersysteem gemaakt.

 

Meer informatie: www.waterinnovatieprijs.nl of www.retentiedak.nl