Van Ginkel Interieurbeplanting heeft in het atrium van een gebouw in Apeldoorn gevelbegroeiing gemonteerd en een solitaire boom geplaatst.

 

De solitaire boom in het midden van de gemeenschappelijk hal is geplaatst in een kurken plantenbak. Deze kurken plantenbak heeft een akoestische functie die tot wel 3 meter rondom het object de akoestiek sterk verbeterd. Daarnaast ziet de plantenbak er natuurlijk prachtig uit; design meets akoestiek. De plantenbak is gemakkelijk te verplaatsen. In de kurken plantenbak wordt een Bucida buceras aangeplant. De totale hoogte is ongeveer 5 á 6 meter.

 

De gevelbegroeiing is gemonteerd achter het trappenhuis in het atrium. Afhankelijk van de keuze van de planten verbetert de groene binnenwand de luchtkwaliteit door deze als het ware te filteren. Ook kunnen de planten de luchtvochtigheid in het pand aanzienlijk verbeteren en heeft het een akoestische functie. Een groene binnenwand werkt rustgevend en vermindert stress. De aansturing van deze gevel is wederom bij dit project volautomatisch en geheel webbased. De wand is dan ook 24 uur per dag te monitoren via internet.

 

Zo kwam het project tot stand: